SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yaralı Baykuşa Ameliyat

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:40:11
Yaralı Baykuşa Ameliyat
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt'ta vatandaşlar tarafından bulunan ve bir kanadı kırık olan yaralı baykuş, Yeşilyurt Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından tedavi altına alındı.

Yeşilyurt'ta kanadı kırık halde vatandaşlar tarafından bulunan baykuş Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğüne teslim edildi. Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü yaralı Baykuşu vakit kaybetmeden Yeşilyurt Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekiplerine teslim etti. Yaralı kuşa anında müdahale eden ekipler kuşun yaralı kanadına cerrahi müdahalede bulundu.

Yeşilyurt Belediyesi Veteriner Müdürlüğünde oluşturulan özel alanda bakımı yapılan ve her gün düzenli olarak tedaviden geçecek baykuşgillerden puhu kuşu, sağlığına kavuştuktan sonra yeniden yaban hayata bırakılacak.

KARATAŞ, “EKOLOJİK DENGEYİ KORUMA ADINA BU HAYVANLAR ÇOK ÖNEMLİ”

Yeşilyurt Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Abuzer Karataş yaptığı açıklamada Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğünden kliniklerine getirilen yaralı kuşun Baykuşgillerden puhu kuşu olduğunu belirterek, "Bu kuşlar kendi türlerinin en iri olanlarıdır. Daha çok gece avlanan puğu kuşları, ekolojik dengeyi koruma yönünden de çok önemlidir. Bu kuşlar genelde kayalık ve dağlık bölgelerde yaşarlar. Yaptığımız tedavide baykuşun kanadında kırık tespit ettik. Kırık olan kanada cerrahi müdahalede bulunduk. Tedavisi başarılı geçti. Kısa zamanda iyileşeceğini ve doğaya salınacağını belirtmek istiyorum. Ayrıca buradan basın aracılığıyla avcılarımıza sesleniyorum. Nesli tükenmeye yüz tutmuş hayvanları avlamasınlar onlara zarar vermesinler. Ekolojik dengeyi koruma adına bu hayvanlar çok önemlidir." diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız