SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yaralı Şahıs Öldü

A- A+ PAYLAŞ

Pavyon ve birahanelerin yeraldığı Cezmi Kartay Caddesi'nde, geçen yıl bir pavyonda işlenen cinayetin ardından taraflar arasında süren gerginliğin sonunda 28 Mart günü öğleden sonra çıkan olayda tabancayla vurulan Ahmet Özkan, tedavisinin sürdüğü hastanede 52 gün sonra yaşamını yitirdi. Taraflar arasındaki gerginlikte, iki taraf da birer kurban vermiş oldu.

GEÇEN YILKİ CİNAYET..
Geçtiğimiz yıl 12 Temmuz gecesi, Cezmi Kartay Caddesi’ndeki İ.. Pavyonda, 30 yaşındaki Elazığ- Palu doğumlu Zeki Özdemir tabancayla öldürülmüştü. Olaydan sonra pavyon çalışanlarından 43 yaşındaki Hasan Ö.’nün cinayeti üstlendiği öne sürülürken, polis daha sonra tetiği çektiği iddiasıyla işletmecilerden Elazığ- Palu doğumlu 37 yaşındaki İlyas Ö.’yü de gözaltına almış, bu iki kişi tutuklanmıştı. Cinayetle ilgili Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşma da Mart ayının ilk haftasında yapılmış, İlyas Ö. ölen şahsın babasını dövdüğü için cinayeti işlediğini söylemişti. Aynı davada pavyon çalışanı şahıs da suçu üstlenmekten yargılanıyordu.

İKİNCİ OLAY..
Cinayetin ardından taraflar arasında meydana gelen husumet nedeniyle, İ..pavyonun olaydan sonra kapandığı belirtilirken, işletmecilerin pavyonu yeniden açmak üzere temizlik ve onarım yaptıkları 26 Mart Pazartesi günü kavga çıkmıştı. 26 Mart Pazartesi günü saat 16.30 sıralarında pavyon cinayetine kurban giden Zeki Özdemir’in yakınları oldukları öne sürülen 33 yaşındaki N.İ., 27 yaşındaki M.Ö. ve 37 yaşındaki N.Ö.’nün, pavyonu açılışa hazırlayan şahıslarla kavga ettikleri, 34 yaşındaki H.Ç., 33 yaşındaki V.G. ve 43 yaşındaki V.K.’yi dövdükleri, bunlardan H.Ç.’nin sağ karın boşluğundan, V.G.’nin de kafasından bıçakla yaralandıkları polis raporunda yeralmış, 3 zanlıdan N.İ.’nin mahkemece tutuklandığı açıklamıştı.

ANA CADDEDE PATLAYAN SİLAHLAR..
28 Mart Çarşamba günü öğleden sonra saat 13.00 civarlarında, pavyonda çalışmakta olanlarla yine daha önce ölen şahsın yakınları arasında bir kavga daha çıkmıştı. Kavgadan sonra dışarıdan gelen grup ayrılmıştı.

İki saat sonra, grubun tekrar döndüğü belirtilirken, 15.00 sıralarında pavyonun hemen önünde cadde üzerinde kısa bir kovalamaca ve arkasından silahlar patlamaya başlamıştı. Caddedeki yüzlerce vatandaş, esnaflar korku içerisinde kaçışıp, saklanmaya çalışırken, şahısların hedefinde olduğu öne sürülen, cinayet zanlısı İlyas Ö.’nün yakını olduğu öğrenilen 35 yaşındaki Ahmet Özkan başından, 26 Mart Pazartesi günkü kavgada başından bıçakla yaralanmış olan ve tedavisinden sonra tekrar pavyona geldiği öğrenilen 33 yaşındaki Vahap Güler elinden tabanca kurşunlarıyla yaralanmışlardı. Olay sırasında, caddeden geçmekte olan 50 yaşlarındaki Hüseyin Özgür adlı vatandaş da, omuzuna isabet eden mermiyle vurulmuştu. Yaralılardan durumu “çok ağır” olan Ahmet Özkan, Turgut Özal Tıp Merkezi’ne kaldırılırken, diğer iki yaralı Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınmıştı.

Bu olayla ilgili olarak, geçen yıl öldürülen Zeki Özdemir'in yakınları olduğu bildirilen 8 kişi yakalanmış, bunlardan Mustafa Ö., Özcan Ö., Serdar Ö. ve Kamuran Ö. tutuklanmışlardı.

ARŞİV FOTOĞRAF: 28 Mart'taki olayda, yoldan geçerken iki tarafın kavgasında açılan ateş sonucu omuzundan vurulan Hüseyin Özgür adlı vatandaş, vurulduktan sonra..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız