SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yaralı Darbeci Yüzbaşı da Tutuklandı

0
Güncellendi - 2016-07-27 23:31:57
Yaralı Darbeci Yüzbaşı da Tutuklandı
A- A+ PAYLAŞ

  • Darbe girişiminde tutuklanan asker sayısı 45 oldu. Bunlar arasında, Vali 2. Ordu Karargahı'na gittiğinde silah çeken ve vurulan yüzbaşı da var.

Fethullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) mensubu askerlerin darbe girişimine katılan 2. Ordu Komutanlığı Karargahındaki darbeci gruptaki asker sayısı 45’e yükseldi. Son tutuklanan 9 asker arasında darbe saatlerinde karargaha giden Vali Mustafa Toprak ve beraberindeki emniyet mensuplarının geri çekilmesi için havaya ateş açarak tehditte bulunan yüzbaşı da bulunuyor.

FETÖ/PDY mensubu askerlerin darbe yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 2. Ordu Komutanlığı Karargahı’nda yaklaşık 10 saat polis ile silahlı çatışmaya giren askerlere yönelik olarak başlatılan gözaltı ve soruşturma tamamlandı. Gözaltına alınan son 9 askerin de Sulh Ceza Mahkemesi’ndeki sorguları tamamlandı. Sulh Ceza Hakimliği, 1 Yarbay, 1 Piyade Yüzbaşı, 1 Piyade Üsteğmen, 1 Uzman Çavuş ve 5 er hakkında tutuklama kararı verdi. Bugün 20 asker daha tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

VALİYE SİLAH ÇEKEN YÜZBAŞI DA TUTUKLANDI

Son aşamada sorguları tamamlanarak çıkartıldıkları mahkemede tutuklanan 9 asker arasında bulunan Yüzbaşı Kemal Keskin'in, darbe saatlerinde İnönü Kışlası’na giderek 2. Ordu’nun tutuklanan komutanı Orgeneral Ahmet Huduti ile görüşmek isteyen Vali Mustafa Toprak ve beraberindeki emniyet mensuplarına silahla tehditte bulunarak tabanca ile ateş açan ve yanındaki askerlere, “Nizamiyeden içeriye kim girerse girsin sivil dahil herkesi vurun” diyen askeri personel olduğu belirtildi.

DARBENİN 2 SAATTE TAMMALANACAĞINI DÜŞÜNMÜŞ

Yüzbaşı Kemal Keskin'in polisle girilen çatışmada 16 Temmuz Cumartesi günü polisin yaptığı ateş sonucunda hafif şekilde yaralandığı ve kaldırıldığı Malatya Devlet Hastanesi’nde tedavisinin bitiminden sonra, hasta elbiseleri ile birlikte adliyeye getirildiği görüldü. Yüzbaşı Kemal Keskin'in, ifadelerinde darbe girişimi süreci için “2 saat içerisinde bu işin tamamlanacağını düşünüyordum” dediği de öğrenildi.

Bu arada, erlerin vermiş oldukları ifadelerde, “Bizi koğuşa kilitlediler. Çıkarttıktan sonra kim gelirse ateş açılması için emir verildi” dedikleri öğrenildi.

TOPLAM TUTUKLU SAYISI 45 OLDU

.Ordu Komutanlığı karargahında darbe girişimi nedeniyle polisin girilen çatışma sonucunda gözaltına aldığı 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti ile beraberindeki 2.Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Avni Angun, 7.Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Emin Ayık,  2.Ordu İdari Kurmay Yarbaşkanı Tuğgeneral Mustafa Serdar Sevgili ve 2.Ordu Komutanlığı Destek Yarbaşkanı Tuğgeneral Zeki Karataş ile birlikte toplamda 45 asker tutuklanarak cezaevine konulmuş oldu. Savcılık ve mahkeme aşamalarında ise 65’i er olmak üzere yaklaşık 70 asker ise serbest bırakıldı.

YARALANAN YARBAY HASTANEDE

Öte yandan, 2. Ordu Karargahındaki darbe girişiminde bulunan gruba destek amacıyla Altay Kışlasında almış olduğu Zırhlı Personel Taşıyıcısı (ZPT)  ile giymiş olduğu astsubay kamuflajı giyen ve çevreye ZPT üzerinden ateş açan Kurmay Yarbay Ahmet Üçbudak, polislerin uzun namlulu silah ile ateş açması sonucunda ağır yaralanmıştı ve Turgut Özal Tıp Merkezi’ne kaldırılmıştı.Yarbayın tedavisinin devam ettiği bildirildi.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

kst

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • mustafa (7 yıl önce)
    Bu kemal keskin bizim takım komutanızdi Bingöl kiğı da Varsa suçu çekecek elbette cezasini
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan erdal (7 yıl önce)
    İdam gelsin artık neyi bekliyoruz neyi arkadasş??? Vatana ihanet den kim olursa olsun idam edilsin bunun çözmenin başka yolu yok!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Celal (7 yıl önce)
    Bu cumhur başkanliginda muhafız alayinda bizim bölük komutanı mizdi lanet olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • ramazan dogan (7 yıl önce)
    rahmetli erbakan hocami rahmet ve minnetle aniyorum sayin hocam omru boyunca bu teror orgutune yaklasmamistir ,bunlarda siyaseten milli gorusten uzak durmuslardir 28 subatta bile hocama desdek vermemislerdir.savunmasiz adamin 28 subat gunu yasadiklarini omrum oldukca unutamam.o gunlerde millete donen tanka selam duramam diyen rahmetli muhsin baskani hayirla yad ediyorum.15 temmuzda kararli durusu ile darbeyi yerle bir eden sayin cumhurbaskanimi ve ona desdek veren butun kardeslerimi tarih hic bir zaman unutmayacaktir.sehitlerimizi rahmet ve minnetle aniyorum mekanlari cennet olsun.
    0
    0
    Yanıtla