SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yaraya Tuz Basıyorlar!"

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:44:11
A- A+ PAYLAŞ

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Ziraat Bankası’nın  TARSİM’den tazminat kazanan üreticilerin hak edişlerinden kesinti yapmasını eleştirerek, “Don felaketinden darbe yiyen üreticileri bir de devlet bankasının mağdur etmesini  anlamak mümkün değil” dedi. Ağbaba, “Ziraat Bankası üreticinin alacağını gasp etmeyi bırakmalıdır” ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Ziraat Bankası’na olan kredi borcunun vadesi gelsin ya da gelmesin, TARSİM ödemelerinin üreticiye kesintisiz ödenmesini, çiftçiye yapılacak TARSİM ödemelerinin, bankanın kredi alacağına mahsuben kesilmemesini istedi, uygulamayı sert bir dille eleştirdi.

AKP, YARAYA TUZ BASIYOR

 CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba yaptığı yazılı açıklamada “Mart ayı sonunda meydana gelen ve tüm Malatya’yı ekonomik krize sürükleyen don felaketinin etkileri devam ediyor.Malatya’da son yüz yılın en büyük felaketlerinden biri olarak değerlendirilen don olayının ardından üreticilerin yaşadıkları sıkıntıların giderilmesi için defalarca girişimde bulunduk. Ancak görünen o ki , AKP Hükümeti bırakın üreticilerin yaralarını sarmayı , yaraya tuz basmayı tercih ediyor” dedi.

Çok zor şartlar altında TARSİM’e ürünlerini sigortalatan  üreticilerin, büyük sabırsızlıkla bekledikleri tazminat ödemelerinin Ziraat Bankası tarafından gasp edilmesini kabul etmeyeceklerini belirten CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, banka yetkililerine seslenerek yapılan yanlıştan derhal vazgeçilmesini istedi. Konuyla ilgili girişimlerde bulunacağını belirtti.

BAKANLAR KURULU KARARINA RAĞMEN

Resmi Gazete'nin 13 Mayıs 2014 tarihli sayısında yayınlanan karara göre  Bakanlar Kurulu tarafından çeşitli afetlerden zarar gören çiftçilerin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan kredi borcunun 1 yıl süreyle ertelendiğini  ifade eden CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Bakanlar Kurulunun ilgili kararına rağmen, Ziraat Bankası şubelerinin üreticilerin alacaklarından kendi alacaklarını kesmeleri hukuk tanımamazlıktır.Banka şubeleri üreticilerin tazminat paralarından ellerini çekmeli, üreticilerin mağdur edilmesine son vermelidir” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız