SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yarbayın Madalyası Oğluna

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:07:38
Yarbayın Madalyası Oğluna
A- A+ PAYLAŞ
2008 yılında Erzincan ili Kemah ilçesi Alp köyü bölgesinde terör örgütüne karşı düzenlenen operasyonda Şehit olan Kara Pilot Kurmay Yarbay Miktat Şamdancı'nın 'Devlet Övünç Madalyası' ailesine verildi. 
 
Malatya Valiliği tarafından yapılan açıklamada, " 18 Mart 2012 tarihinde düzenlenen "Şehitler Günü Kutlaması ve Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni" ne Şehit Kara Pilot Kurmay Yarbay Miktat Şamdancı'nın eşi görevli/izinli olarak il dışında bulunması nedeniyle katılamamıştır. Ailesinin törene katılamaması nedeni ile verilemeyen Devlet Övünç Madalyası Vali Yardımcısı Abdullah Abid Öztoprak tarafından Şehit Kara Pilot Kurmay Yarbay Miktat Şamdancı'nın oğlu Behiç Şamdancı (6) adına annesi Emine Şamdancı 'ya takdim edildi" ifadeleri kullanıldı. 
 
Madalyanın takdimi sırasında konuşan Vali Yardımcısı Öztoprak, "Yurdumuzu savunmak için en güç koşullar altında canını ortaya koyan şehidimiz onur kaynağımızdır. Şehidimize minnet ve şükran duyuyor, rahmetle anıyorum. Şehit aileleri şehitlerimizin bizlere emanetidir. Devlet olarak her zaman ve her koşulda şehit ailelerinin yanında olmaya devam edeceğiz"dedi.  
 
9 ASKER ŞEHİT OLMUŞTU
 
Erzincan'in Kemah ilçesikırsalında, askeri aracın geçisi sırasında  uzaktan kumandalı mayının patlatılması sonucu, Kara Pilot Kurmay Yarbay Miktat Şamdancı ile  Jandarma Uzman Çvs. Selim Kabataş, Jandarma Uzman Çvs. Gökhan Kuvat, Jandarma Er Barış Demir, Jandarma Er Adem Bilaloğlu, Jandarma Er Aydın Emer, Jandarma Er  Murat Atsen, Jandarma Er Abdurrahman Bolat ve Jandarma Er  Önder Muratoğlu şehit olmuştu. 
 
Bu arada, eşi Malatyalı olan Ankaralı Yarbay Şamdancı, Tıp doktoru olan ve İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde görev yapan eşinin isteği üzerine Malatya'da toprağa verilmişti. Şehit eşi Yrd.Doç.Dr. Emine Şamdancı, Haziran 2011 seçimlerinde AKP'den Milletvekili aday adayı olmuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız