SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yardım 23 Kat Arttı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:10:54
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili ve TBMM Gurup Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Şahin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Malatya İl Müdürlüğünü ziyaret etti. 

Beraberinde  İl Başkan Yardımcısı Hakan Kahtalı ve partililerle birlikte Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Malatya İl Müdürü Oktay Taş'ı makamında ziyaret eden Milletvekili Şahin, burada yaptığı konuşmada "AK Parti Hükümetlerinden önce engelli vatandaşlar için bütçelerden herhangi bir kaynak ayrılmazken 2013 bütçesine eğitim desteği, evde bakım desteği ve taşıma desteği için toplam 5.95 milyar lira ödenek ayrılmıştır" dedi.

Milletvekili Şahin sosyal harcamaların 10 yılda 7 kattan daha fazla artış gösterdiğini, doğrudan sosyal yardımların ise 1.162 milyardan 2013 bütçesinde 23 kat artışla 26.373 milyara yükseldiğini söyledi.

Engellilerle ilgili AKP iktidarları döneminde birçok çalışma yapıldığını ifade eden Milletvekili Şahin şunları kaydetti:

“Özel sektörde çalıştırılan engelli işçilerin sigorta primlerinin tamamının devlet tarafından karşılanmasını sağladık. Kendi adına çalışan engellilere 5 yıl erken emekli olma hakkı getirdik. Engellilere ait bir evin, emlak vergisinden muaf olmasını sağladık. Bakıma muhtaç engelli çocuğu olan kadın sigortalılara erken emeklilik hakkı tanıdık. Engelliler için üretilen her türlü araç ve gereci, KDV’den muaf hale getirdik. Bakıma muhtaç engelli çocuğu bulunan annelere, 5 yıla kadar erken emekli olma imkanı sağladık". 

İl Müdürlüğünde çalışan ve bu alanda hizmet veren kişilerin hizmet alan engellilere, yaşlılara, düşkünlere karşı yüzlerini ekşitmelerinin dahi onların devlete olan güvenlerini sarsmaya yetebileceğini vurgulayan Şahin "Düşkünlerin,yaşlıların ve kimsesizlerin emrinde olmak zorundayız.”

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Malatya İl Müdürü Ali Taş ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız