SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yardım Alan Oran Yüzde 38"

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:51:57
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Malatya Şube Başkanı Ali Haydar Koyun, “Yardım alabilen engelli nüfusun oranı yüzde 38,4’tür” dedi. 

Türkiye Engelliler Haftası nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, engellilerin sorunlarına temas eden Koyun, “Derneğimiz özelinde ise İstanbul, Konya, Mardin gibi bazı illerde belediye meclis üyeliklerine seçilebilen yönetici ve üyelerimizin olması üzüntümüzü bir nebze olsun hafifletmiştir. Eğitimden yararlanabilen engellilerin sayısı hala istenilen düzeye ulaşmamıştır. Kayıt altına alınmış engellilerin yüzde 41,6’sı okur-yazar bile değildir. Lise ve üzeri eğitim alabilmiş engellilerin oranı sadece yüzde 7,7’dir. Yine aynı şekilde engellilerin yüzde 96’sı mesleki eğitim alamamıştır” ifadelerini kullandı.

“İstihdam edilebilen engelli sayısı da çok düşüktür, bir işte çalışabilen engelli oranı yüzde 14,3’te kalmıştır. Bunların da önemli bir kısmı tedavilerini sürdürebilmek, çalışma ortamındaki fiziki yetersizlik, teknik destek alamamak gibi nedenlerle sorunlar yaşamaktadır. Önemli bir kısmı da tedavisini sürdüremediği için işten ayrılmaktadır” diyen koyun, daha sonra özetle şunları belirtti:

“Engellilerin yüzde 84,8 gibi büyük çoğunluğu yüzde 40 ve üzeri engeli olanlardan oluşmaktadır. Bununda yarısı yüzde 70 ve üzeri engellidir. Yani bakıma muhtaç engelli durumundadır. Bu nedenle, engelli nüfusun önemli bir bölümünün sosyal devletin koruyuculuğuna ihtiyacı bulunmaktadır. Oysa devletten yardım alabilen engelli nüfusun oranı yüzde 38,4’tür. Bunun da çoğunluğu engelli aylığı alanlardan oluşmaktadır.”

Bu arada, Türkiye Engelliler Haftası Farkındalık Yürüyüşü 10 Mayıs cumartesi günü saat 14,00’de öğretmenevi önünden başlayacak.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız