SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yardım Amaçlı Derneklerle Toplantı

0
Güncellendi - 2016-11-19 18:40:47
Yardım Amaçlı Derneklerle Toplantı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Kent Konseyi Genel Sekreterliği Malatya'da faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşları ile istişare toplantılarına aralık vermeden devam ediyor. Bu kapsamda yardım konusunda faaliyet gösteren dernekler ile Büyükşehir Kent Konseyinde bir  toplantı düzenlendi.. Düzenlenen toplantıya yaklaşık 20 STK temsilcisi katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Büyükşehir Kent Konseyi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Batar “Malatya Büyükşehir Kent Konseyi kentte aktif olarak hizmet üreten STK’ların kapasitelerini geliştirmek ve kısmende olsa rehberlik etmek anlamında çalışmalar yürütüyor. Bu kapsamda kentimizde hizmet üreten STK’ları ihtisas alanlarına göre sınıflandırıp istişare toplantıları düzenlemeye devam ediyoruz.” dedi.

Batar, kentte yerel, ulusal ve uluslar arası faaliyet yürüten yardım dernekleri ile bir araya gelerek  iyiliğin mahiyeti, birlikte daha iyi iyilik yapabilmek adına neler yapılabilir ve ortak akıl mekanizmasını çalıştırarak iyilik ağının nasıl geliştirilebileceği gibi konular üzerinde konuşmanın toplantının verimli geçmesi açısından önemli olduğuna vurgu yaptı.

Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Batar, Büyükşehir Kent Konseyi olarak 'sahadan, ihtiyaç sahibinin tespitine dönük neler yapılıyor  ve bununla ilgili bir sınıflandırma varmı, veri tabanları güncelleniyor mu, mükerrer yardımın önüne nasıl geçilebilinir, kamu ve özel sektör iş birliğini nasıl artırılabilir' konuları ölçeğinde çözüm bulmak için bir araya geldiklerini söyledi.

Malatya İyilik Derneği Şube Başkanı adına konuşan İrfan İncik, yardım konusunda gıdadan daha çok protez ve tekerlikli sandalyeye ihtiyaç olduğunu özellikle bölgemizde yaşanan olaylardan dolayı yurt içinde veya yurt dışında bir çok vatandaşın sakat kaldığını dile getirerek bu konu hakkında neler yapılabileceği hakkında görüşlerini belirtti.

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (İHH) Malatya Şubesi Başkanı Ömer Derin, 'paylaşmak ile alakalı çocuklara, gençlere ve büyüklere örnek olacak bazı çalışmalar yapmak ve paylaşım ruhunu anlatmak gerektiğini çünkü bizdeki yok ile dışardaki yok arasında çok ciddi bir fark olduğunu' ve bunun önüne geçmek için de paylaşmanın çok önemli olduğunu belirtti.

Malatya Kızılay Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Soylu, Kızılay Derneği olarak yerelde, ulusalda ve uluslararasında yardımların aralıksız devam ettiğini ve bu kapsamda İnönü Üniversitesinde yardıma muhtaç öğrencilerin ihtiyaçlarının karşılanması açısından bir mağaza açtıklarını ve ortak bir data oluşturulursa bu yardımların daha sağlıklı bir şekilde ihtiyaç sahibine ulaştırılabileceğini söyledi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ziya Kesriklioğlu, bu tür toplantıların birlik ve beraberlik içerisinde hareket etme açısından çok önemli olduğuna değinerek, Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak yaklaşık 5.000 aileye aktif olarak yardım ettiklerini bu yardımları yaparken de sürekli kendilerini güncellediklerini daha önce fiş yoluyla yapılan yardımları çok etik bulmadıkları için belediye olarak kartlı sisteme geçtiklerini ve bunun bütün Esenlik marketlerde geçerli olduğunu söyledi.

Bir Damla Yardımlaşma Dayanışma Kültür ve Eğitim Derneği Başkanı Ayşe Eroğlu, Malatya'da yardımın dayanışma ayağının eksik olduğunu ve buna ağırlık verilmesi gerektiğini söylerek, dayanışma faaliyeti yapılırken diğer derneklerle iş birliği içerisinde yapılması ve diğer derneklerle sürekli iletişim içinde olunması gerektiği vurguladı.

Malatya Büyükşehir Yardım Gönüllüleri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Oğuzhan Kaya, İhtiyaç sahiplerine neler dağıttığımız veya nasıl bir yardımda bulunduğumuzu görebilmek adına ortak bir havuz oluşturulması gerektiğini çünkü derneklerin birbirleri ile çok irtibatlı olmadığını vugulayarak, buradaki amacın mükerrer yardımların önüne geçebilmek olduğunu söyledi.

Yetimler Kervanı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı İhsan Çolak, Yardım dernekleri olarak kurumsal bazda beraberliğin olmadığını, bunun bir an önce çözülmesi gerektiğini ve istişare toplantılarının devamlı olması gerektiğini söyledi.

Yağmur Aile Yardımlaşma Çevre ve Eğitim Derneği Muhammet Said Çelik, Fazla yardım alan ile hiç yardım almayanları ayırt etmenin ve ihtiyacı olanlara ulaşabilmenin önemli olduğunu söylerek, bu tür toplanlatıların çok faydalı olduğunu dile getirdi.

Himayeye Muhtaç Yaşlılar Çocuklar ve Kadınlar Sosyal Yardım ve Dayanışma Derneği Başkanı Ayşe Ece Budan, Malatya Büyükşehir Kent Konseyinin çok önemli bir noktada olduğunu ve tür toplantıları yaparak da olması gerektiğini noktaya gittiğini dile getirerek Büyükşehir Kent Konseyi Genel Sekreterlğine teşekkür etti.

Bülten

kentkonseyi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız