SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yardım Bekliyor

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:25:35
Yardım Bekliyor
A- A+ PAYLAŞ

Henüz 13 yaşında pek çok rahatsızlıkla mücadele eden Alpaslan Kalay, yeşil kartın karşılamadığı tedavi masrafları için kendisine uzanacak yardım elini bekliyor. 

Beynindeki tümörün dışında cilt kanseri de olan Kalay, yüzünde oluşan kitleler nedeniyle okula gidemediği gibi arkadaşları alay eder diye sokağa bile çıkamıyor. Boğazına doğru yayılan kitleler nedeniyle yemek yemekte ve uyumakta da güçlük çeken Kalay, tedavi olup iyileşmek istiyor. 

Malatya'nın Darende ilçesinde yaşayan Kalay ailesi, 3 çocuklarından biri olan Alpaslan Kalay'ın yaşadığı rahatsızlıklar nedeniyle zor günler geçiriyor. AA muhabirine maddi imkansızlıklar nedeniyle oğullarının tedavisini yaptırmakta sorunlar yaşadıklarını anlatan baba Hamit Kalay, Alpaslan'ın henüz 6 yaşındayken başında kitleler çıkması üzerine doktora gittiklerini söyledi. Muayenelerde Alpaslan'ın hem cilt kanseri olduğunu hem de beyninde tümör bulunduğunu öğrendiklerini aktaran Kalay, iki defa ameliyat olan Alpaslan'ın başında kitlelerin çıkmaya devam ettiğini belirtti. 

Malatya'nın dışında Sivas, Kayseri, Ankara ve İstanbul'da da çeşitli hastahanelere gittiklerini dile getiren Kalay, ''Tümörler alındıktan sonra enfeksiyon oluştu ve burnu kapandı. Anjiyo yaptılar ama burun damarlarını açamadılar. Götürdüğüm doktorlar ameliyatın riskli olduğunu söyleyip 'hastayı kaybedebiliriz' dediler. İstanbul'da doktorlar, ameliyattan olumlu netice alabileceklerini ancak tedavinin yeşil kartla olmayacağını söyledi. Bütçemiz el vermedi. Bir yerden de yardım alamadık. Darende Kaymakamlığı birkaç kez maddi yardımda bulundu, onlar da ancak ulaşım masraflarımızı karşıladı'' diye konuştu. 

Alpaslan'ın beynindeki tümörlerin boğazına doğru yayılmaya devam ettiğini dile getiren Kalay, Akdeniz Üniversitesi'nde gerçekleştirilen yüz nakli ameliyatlarının kendilerini umutlandırdığını söyledi. Kalay, ''Antalya'daki başarılı yüz nakli yapan ekiple diyalog kurmak istiyoruz. Devlet büyüklerimiz ve hayırseverlerden çocuğumun tedavisi için destek olmalarını bekliyoruz'' dedi. 

-Sıvı gıdalarla beslenebiliyor- 

Çocuğunun durumuna üzülen anne Dürdane Kalay da, Alpaslan'ın yüzündeki kitleler nedeniyle arkadaşları alay eder diye okula gidemediğini, hatta sokağa bile çıkamadığını belirtti. Anne Kalay, ''Alpaslan 'yüzüne ne oldu-' diye soranlara cevap vermeye bile utanıyor. Tek dileğim onun hayatının kurtulması ve okuması'' dedi. 

Oğlunu çorba gibi sıvı gıdalarla beslediğini anlatan Kalay, ''Alabilirsek bazen süt içiyor. Bir şey yiyemiyor. 'Boğazımdan gitmiyor, yutamıyorum' diyor. Boğazları kapanmış, geceleri uyumakta zorlanıyor. Görüntüsü nedeniyle sokağa çıkmıyor, okula da gidemiyor, sürekli evde televizyon izliyor. Sıkıldığı için de sinirleniyor'' diye konuştu. 

Daha önce kamyon şoförlüğü yapan eşinin geçirdiği kazanın ardından tek kolunu kullanamadığını ve işi bırakmak zorunda kaldığını kaydeden Kalay, geçinmekte sıkıntı yaşadıklarını söyledi. Kalay, ''Evimiz kira. 3 çocuğumdan Akif engelli. Bir tek Sevda okuyor. Çok zor şartlarda yaşıyoruz. En büyük mutluluğumuz Alpaslan'ın iyileşmesi olacak. Yetkililerden bize yardım etmelerini istiyoruz'' ifadelerini kullandı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız