SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yardım Derneğine AB Kredisi

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi'nce kurulan ve Yardım Gönüllüleri Derneği'ne, AB'nin hibe fonundan 112 bin Euro kredi.. Belediye Başkanı Cemal Akın, maddi durumu iyi olan vatandaşları derneğe yardım etmeye çağırdı.

Konuya ilişkin olarak Belediye Basın Bürosu tarafından yayınlanan bülten şöyle:

"..Belediye Başkanı H. Cemal Akın, geçen yıl ekim ayında kurulan Malatya Yardım Gönüllüleri Derneği’nin, Belediye İş Hanı 2. Katında yeniden düzenlenen yerinde incelemelerde bulunarak, çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Belediye Basın Yayın Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, ekonomik durumu iyi olmayan vatandaşlara yardımcı olmak amacıyla kurulan Malatya Yardım Gönüllüleri Derneği’nin daha rahat bir ortamda hizmet vermesini sağlamak için Belediye İş Hanı 2. Katındaki mevcut yerinin yeniden düzenlendiği bildirildi.

Yapılan açıklamada, Malatya Yardım Gönüllüleri Derneği’nin bulunduğu yerin, yapılan düzenlemelerle daha temiz ve kullanışlı bir hale getirildiği belirtilerek, malzeme dağıtım yerlerinin yeniden düzenlendiği, ayrıca idari odaların yapıldığı ve bilgisayar sisteminin kurulduğu ifade edildi.

Yapılan düzenlemeleri yerinde inceleyen Belediye Başkanı H. Cemal Akın, burada yaptığı açıklamada, Malatya Yardım Gönüllüleri Derneği’nin artık daha temiz, düzenli bir ortamda hizmet vereceğini, yardıma muhtaç vatandaşlarımıza yardım etmek ve onlara hizmet etmek amacıyla “Malatya Yardım Gönüllüleri Derneği’nin 21 Ekim 2005 tarihinde kurulduğunu belirterek, Avrupa Hibe Fonu’ndan 112.700 Euro hibe kredisinin alınması hususunda yapmış olduğumuz çalışmalar müspet olarak neticelendi ve bu krediyi almaya hak kazandı” dedi.

Derneğin, yardıma muhtaç vatandaşlara yönelik çalışmalarının artarak devam ettiğini belirten Belediye Başkanı H.Cemal Akın, “Ekonomik durumu iyi olan hemşerilerimizin yapmış olduğu yardımlar ile Esenlik Şirketi’nin yaptığı yardımlar marifetiyle bugüne kadar 2.700 gıda kolisi ihtiyaç içerisinde bulunan hemşerilerimize dağıtıldı” dedi.

Yardıma muhtaç vatandaşlarımıza dağıtılmak üzere hayırsever işadamlarının yardımda bulunduklarına da değinen Başkan Akın, “Son olarak Kale’li işadamlarımızdan sayın Bekir Öztop ile Emin Yücel, 250 adet markalı kot pantolonu Malatya Yardım Gönüllüleri Derneği’ne bağışladılar. Yardımlarından dolayı Bekir Öztop’a ve Emin Yücel’e teşekkür ediyorum” dedi.

Malatya Yardım Gönüllüleri Derneğinin bir diğer özelliğinin de yapılan yardımların vergiden düşürülmesi olduğunu hatırlatan Başkan Akın, Derneğin tanıtımının yapılmasıyla ilimizdeki maddi durumu iyi olmayan daha fazla sayıda kişiye yardım yapma imkanının doğacağını, bunun için de İstanbul’daki çeşitli toplantılarda konuyla ilgili Malatyalı iş adamlarını bilgilendirdiklerini söyledi.

Malatya’daki zengin iş adamları ile Malatya dışında yaşayan zengin iş adamlarının derneğe destek vermelerini beklediğini ifade eden Belediye Başkanı H. Cemal Akın, “Gerek Malatya’da, gerekse Malatya dışında yaşayan hemşerilerimin Malatya Yardım Gönüllüleri Derneği’ne destek vermelerini bekliyorum. Yapılan bu yardımları bilgisayar ortamında kimlere intikal ettiğini takip etme imkânımız da var. Yaptıkları yardımın nereye gittiğini öğrenmek isteyen arkadaşlarımız Malatya Yardım Gönüllüleri Derneği’ne müracaat ederek, bağışta bulundukları paranın son kuruşuna kadar hangi hemşerimizin ihtiyacını karşıladığını öğrenmiş olacaklar. Derneğimizin çalışmalarında emeği geçen herkese, yardımlarını esirgemeyen tüm iş adamlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız