SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Yardım Et, Esad’ı Devirelim'

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:51:07
'Yardım Et, Esad’ı Devirelim'
A- A+ PAYLAŞ
 
Obama, Esad yönetiminin istifaya zorlanması için Putin’i ikna etmeye çalışıyor...
 
ABD Başkanı Barack Obama’nın Suriye’de Yemen modelinin uygulanabilmesi için Rusya’yı destek vermeye iknaya çalıştığı belirtildi. 
 
New York Times Gazetesi’nin adını açıklamayan Amerikan yönetimi yetkililerine dayanarak verdiği habere göre Obama, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın, Yemen’de olduğu gibi devlet başkanlığını bırakmasını, ancak yönetimde rejimden bazı kişilerin kalmasını planlıyor. 
 
RUSLAR SOĞUK BAKMIYOR
Obama’nın bu planını geçen hafta Camp David’de yapılan G-8 Zirvesi’nde, Suriye’nin müttefiki Rusya’nın Başbakanı Dimitri Medvedev’e, Devlet Başkanı Vladimir Putin’e iletilmek üzere anlattığı ve Moskova yönetiminin de plana soğuk bakmadığı belirtildi. Üst düzey bir Amerikalı yetkili, zirvede Medvedev’in, yönetim değişikliğine kötü örnek olarak Mısır’da devrik Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek’in “kafese konulması”nı gösterdiğini anlattı. 
 
‘PLANI GÖRÜŞECEKLER’ 
Medvedev’in Yemen modelini reddetmemesiyle birlikte bu plana Rusya’nın destek verip vermemesi kararının Obama’nın gelecek ay bir araya gelmeyi planladığı Putin’e bağlı olduğu vurgulandı. New York Times, Obama’nın Ulusal Güvenlik Danışmanı Tom Donilon’un planı üç hafta önceki Moskova ziyareti sırasında Putin’e sunduğunu da yazdı. ABD’nin Rusya’ya, Esad sonrası dönemde Suriye’deki etkisini sürdürmesine imkân tanınacağını bildirdiği de kaydedildi. 
 
ANNAN SURİYE’DE 
Diğer yandan Suriye rejimi, Humus’un Hule İlçesi’nde onlarcası çocuk yaklaşık 100 kişinin öldürüldüğü katliamda sorumluluğu bulunmadığını iddia etti. Suriye Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Cihad Makdisi, düzenlediği basın toplantısında, “Halkı hedef alan bu terörist katliamda, hükümetin hiçbir sorumluluğunun bulunmadığı”nı söyledi. Makdisi ayrıca, Arap Birliği ve BM’nin özel Suriye temsilcisi Kofi Annan’ın Suriye’ye gideceğini duyurdu. Annan bugün Suriye’yi ziyaret edecek.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız