SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Yardım İçin Boşanan Var!'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya il merkezinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nda dosyası bulunan aile sayısının 25 bin olduğu bildirildi.

Malatya İl Genel Meclisi Mart ayı çalışmalarına başladı. Meclis Başkanı Naci Şavata başkanlığında toplanan İl Genel Meclisi'nde Malatya Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Hidayet Bozkurt, vakfın hizmetlerini anlattı.

Malatya'da kayıtlı ortalama 25 bin ailenin vakıfta dosyası bulunduğunu belirten Bozkurt, vakıftan hizmet alan aktif aile sayısının 12 bin 500 olduğunu kaydetti.

Bozkurt, "2010 yılı içerisinde vakfımıza sosyal yardım almak için toplam 31 bin 841 başvuru olmuştur. 10 bin 844 başvuru kabul edilmiş, 20 bin 997 başvuru ise red edilmiştir. 2010 yılı içerisinde 5 bin 877 aileye 4 milyon TL nakit yardımı yapılmıştır. 5 bin 983 aileye 12 bin 381 çocuğa toplamda 4.5 milyon ödeme yapılmıştır. 2010 yılında il genelinde 19 bin 500 aileye, il merkezinde 12 bin 500 aileye, aile başı 1 ton olmak üzere toplam 19 bin 500 ton kömür dağıtılmıştır. Nakdi olarak değeri 6 milyon 825 bin TL tutarında kömür dağıtılmıştır" dedi.

Vakıf olarak proje desteğinde de bulunduklarını anlatan Bozkurt, "Kırsal Alanda Destek Projesi, Gelir Getirici Bireysel İş kurma, Toplum Kalkınması ve İşbirliğine Yönelik Sosyal Hizmet Projeleri kapsamında 46 proje yapılmış olup, bin 465 kişi yararlanmış ve 1.3 milyon TL proje desteği sağlanmıştır" şeklinde bilgi verdi.

Vali Ulvi Saran'ın talimatı ile ekonomik durumu iyi olmayan kadınlara yönelik olarak gelir elde etmeleri için 8 adet halı kursu açtıklarını ve kurslardan 200 kadının meslek öğrendiğini belirten Bozkurt, "kadınların yaptıkları halıların tüm geliri kendilerine verilmektedir" dedi.

Bozkurt, yoksul ailelere konut yapılması için yeni başlatılacak olan projede 465 adet konut yapılacağını kaydetti.

Bozkurt, "Biz fakirin partisine, fikrine bakmayız. Mağdurmu ona bakarız" diyerek, "Yapılan başvuruları iyi incelemek durumundayız. Çünkü devletten yardım alabilmek için eşini boşamak isteyenler var. Bu sayı 200'den fazla" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız