SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yardım Kampanyasına Destek

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ile Ticaret Borsası (TB), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Diyanet İşleri Başkanlığı'nın ortaklaşa başlattığı yardım kampanyasına dektek verdi.

 Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Tahir Kalaycıoğlu ve  MTSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ortak bir basın toplantısı düzenlediler. Basın toplantısında konuşan Erkoç, "Somali, Etiyopya, Kenya, Eritre, Tanzanya, Uganda ve Burundi gibi Afrika ülkelerinde son yarım asırın en büyük insanlık dramı yaşanmaktadır. Çağdaş ve modern bir yüzyıl olarak nitelendirilen 21 yüzyılda Afrika'da her gün onlarca çocuk, kadın ve yaşlı açlıktan yaşamını yitirirken, resmi rakamlara göre 40 milyondan fazla kişi de açlıktan ölmek üzeredir. Bu asrın son çeyreğinde iç savaş ile karşı karşıya kalan bu ülkelerin insanları artık bir lokma ekmek ve bir yudum su bulamaz hale gelmiştir. Mübarek Ramazan ayını yaşadığımız şu anlamlı günlerde, asırlardır tarihi yakınlığımız bulunan bu ülkelerde yaşanan drama seyirci kalmamız mümkün değildir. Safalet içinde olan onbinlerce çocuk, kadın ve yaşlıya yardım etmek bizlerin en önemli görevidir.Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir' diyen peygamberimizin bıraktığı bu yüce mirasın yaşatıcıları olarak orada yaşanan insanlık dramına bir nebze de olsa destek vermek için bu kampanyayı başlatmış bulunmaktayız. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nın ortaklaşa başlattığı kampanya çerçevesinde, Türkiye'deki tüm odalar ve borsalar da bu tarihi adıma destek verme kararı almıştır " dedi.

 MTSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç daha sonra şunları belirtti; "Malatya'da da Ticaret ve Sanayi Odası ile Ticaret Borsası üzerine düşen görevi yerine getirmek için bu yardım kampanyasını başlatmış bulunmaktadır. Tüm Malatyalı iş adamlarımıza buradan sesleniyor ve katkılarını bekliyoruz. Herkesi Afrika'ya yardıma çağırıyoruz. Hesap numarası şöyledir: Türkiye İş Bankası TOBB Şubesi TOBB - Afrika Açlık Felaketi Yardım Hesabı IBAN numarası TR88 0006 4000 0014 3750 0003 33."

MTSO meclis üyelerinin yardım kampanyasına 50 bin TL sözü ile katıldıkları öğrenildi.

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız