SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yardım Malzemesi Gönderildi

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:55:29
Yardım Malzemesi Gönderildi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da üniversite öğrencilerinin katkılarıyla toplanan bir tır dolusu unun Suriyeli ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığı bildirildi. 

Meşale Derneği Suriye Yardım Koordinatörü Veysel Ayaz, yaptığı açıklamada, öğrencilerin katkılarıyla toplanan yardım tırını bizzat refakat ederek yerine ulaştırdıklarını belirterek, “Suriye'deki savaş 2.yılını geride bıraktı. Keferbatne bölgesinde mağdur Suriyeli kardeşlerimizin olduğunu öğrendik. Anadolu Platformu olarak yardımların koordineli, düzenli yapılmasını ve sürekliliğini önemsiyoruz. Bu vesileyle ekmeğimizi buradaki kardeşlerimizle paylaşıp onların hayır dualarını almak üzere bir Tır dolusu unu Keferbatne bölgesine göndermek üzere İdlib Atme kasabasında yetkililere teslim ettik"dedi.

Suriye topraklarında sınıra en yakın ve en büyük kamplardan biri olan Atme Kampına bizzat giderek yardımları teslim ettiklerini söyleyen Ayaz, "Bu kampa daha önce Suriye Hava Kuvvetleri tarafından bomba yağdırılmıştı. Çadırlarında çıkan yangın sebebiyle 5 çocuğun hayatını kaybettiği bu çadır kentte kalan insan sayısı 17 bini geçmiş durumda"dedi.

Ayaz, "Çadır kent derken halkın kendi imkanlarıyla zeytin ağaçları arasında kurmuş oldukları derme çatma çadırlar. Elektrik ve su yok. Su getirmek için birkaç kilometre ötede bulunan tanker çevresinde saatlerce kuyruğa giriyorlar. Bu iş ise yerdeki çamura aldırmayan yalın ayaklı ve terlikli çocuklara düşüyor. Dikkatimizi çeken bir diğer husus ise, çocukların sağlıksız ortam ve yetersiz beslenme gibi nedenlerle hasta oluşlarıdır. Yetkililerden aldığımız bilgiye göre, sayı her geçen gün artarak devam ediyor. Zamanlarının büyük bir kısmını dua ederek geçiren insanların en büyük arzusu ise bu zulmün bir an evvel biterek ülkelerine dönüp kendilerine bu zor günlerde yardım eden kardeşlerini kendi evlerinde misafir etmek. Son olarak bir hususu özellikle belirtmek istiyorum ki, Suriyeli kardeşlerimizin hayat şartları normale dönünceye kadar yardımlarımız devam edecektir. Bütün hayırsever kardeşlerimizi gıda- ilaç yardımı konusunda duyarlı olmaya ve 'Suriye için bir kumanya da sen hazırla' kampanyamıza davet ediyoruz” diyerek duyarlı halklı yardım kampanyasına katılmaya çağırdı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız