SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yardım ve Proje Konuları Açıklandı

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:35:57
Yardım ve Proje Konuları Açıklandı
A- A+ PAYLAŞ

Derneklere yapılacak yardımlar ve proje konularının açıklandığı bildirildi. 

Malatya İl Dernekler Müdürü Raşit Özmen, yaptığı yazılı açıklamada, “Bakanlık Makamının 30/04/2010 tarihli oluru ile yürürlüğe giren İçişleri Bakanlığı Bütçesinden Derneklere Yardım Yapılması Hakkında Yönerge'nin 5'inci maddesinin birinci fıkrası “hangi konulardaki projelerin destekleneceğinin her bütçe yılında Bakanlık tarafından belirleneceği” hükmünü amirdir” dedi.

Özmen, bu çerçevede 2013 yılı için desteklenecek proje konularını şöyle açıkladı: “Sivil toplum, insan hakları, demokrasi bilincinin yaşatılması ve artırılmasına yönelik projeler, kamu karar mekanizmalarına katılım, kamu-sivil toplum diyalogunun artırılması ve aktif vatandaşlık konulu projeler.

Sivil toplum kuruluşlarının kapasitelerinin ve iletişimlerinin artırılmasına yönelik eğitim ve sosyal içerikli projeler. Çocuklar, gençler, kadınlar, engelliler, maddi durumu iyi olmayan ve sosyal risk altındaki gruplara yönelik sağlık, eğitim kültürel ve sosyal içerikli projeler. Gençlerin, kadınların ve engellilerin istihdamını, girişimciliğini ve inovasyonunu artırmaya yönelik projeler. Toplum fiziksel ve ruhsal sağlığı ile çevre sağlığının korunmasına yönelik projeler, aile ve kültürel değerlerin korunmasına yönelik projeler, olarak 10/01/2013 tarih ve 149 sayılı Bakanlık Oluru ile kabul edilmiştir."

Özmen, bu kapsamda proje yardımlarına ilişkin başvuru şekil ve şartlarını düzenleyen proje başvuru rehberi ile proje başvurularının yapılmasında kullanılacak olan başvuru formu, bütçe formu ve işbirliği yapılacak kurum ve kuruluş formunun www.dernekler.gov.tr internet sitesinin ‘Projeler’ bölümünde yayınlandığını söyledi.

Özmen, ayrıca, "2013 yılı proje konuları çerçevesinde hazırlanan derneklere ait projelerin, Mayıs dönemi için en geç 1 Nisan 2013’e kadar; Eylül dönemi için 2 Nisan-1 Ağustos 2013 tarihleri arasında İçişleri Bakanlığı'na gönderilmek üzere müdürlüğe teslim edilmesi gerektiğini" belirtti.

Özmen, Derneklerin, "İçişleri Bakanlığı Bütçesinden Yardım Yapılması Hakkında Yönerge'yi iyi okumaları, yönergede belirtilen şartları taşıyorlarsa, yönerge ekinde bulunan formları doldurarak yine yönergede belirtilen evrakları eksiksiz tamamlayarak eklemek suretiyle dosya halinde İl Dernekler Müdürlüğü'ne teslim etmeleri gerektiğini" sözlerine ekledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız