SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yardıma Asker Yetişti

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:43:44
Yardıma Asker Yetişti
A- A+ PAYLAŞ

 
Yoğun kar yağışı ve tipi nedeni ile karayolu ile ulaşımın zor olduğu Arapgir'de, iki hasta askeri helikopter ile Turgut Özal Tıp Merkezi'ne getirildi. 
 
İlçeye bağlı Aktaş Köyü'nde, 72 yaşındaki Abdullah Kara'nın fenalaşması üzerine durum sağlık ekiplerine bildirildi. Köy yolunun kapalı olması nedeni ile durum İl Kriz Merkezi'ne iletildi. Devreye giren Malatya Valiliği, 2. Ordu Komutanlığı ile temasa geçerek, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı Malatya Kara Havacılık Alay Komutanlığı'ndan askeri helikopterin köye gönderilmesini sağladı. Beraberinde askeri sağlık personelini de götüren askeri helikopter, Mustafa Kara adlı hastaya ilk müdahaleyi yaptıktan sonra Turgut Özal Tıp Merkezi'ne ulaştırdı. 
 

Arapgir ilçesine bağlı Selamlı köyünde yaşayan 65 yaşındaki Bayram Bakır da kalp krizi geçirdi. Kar nedeniyle köy yolunun ulaşıma kapalı olması üzerine Bakır'ın hastaneye kaldırılması için 112 Acil Sağlık Hizmetlerinden yardım istendi. Sağlık ekibinin kar nedeniyle köye ulaşmaması üzerine Malatya Valiliği, 2. Ordu Komutanlığı'ndan helikopter talebinde bulundu. Malatya Kara Havacılık Komutanlığı'ndan havalanan askeri helikopter, Selamlı köyüne iniş yaptı. Bakır, ilk müdahalenin ardından askeri helikopterle Turgut Özal Tıp Merkezi'ne ulaştırıldı. Bakır'ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. 

 
KÖY YOLLARINDA DURUM 
 
Kar dolayısı ile kapalı olan köy yolu sayısının 70 olduğu bildirildi. İl Özel İdare Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre kapalı köy yollarının ilçelere göre dağılımı şöyle , "Merkez 3, Akçadağ 6, Arapgir 14, Aguvan 5, Darende 3, Doğanşehir 1, Doğanyol 3, Hekimhan 4, Kale 3, Kuluncak 2, Pütürge 21, Yazıhan 3 ve Yeşilyurt 2." 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız