SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Yardımcı Olacağız'

A- A+ PAYLAŞ

Kentsel Dönüşüm Projesi'nin uygulanacağı bölgedeki kamulaştırmalarla ilgili sorunlar çeşitli platformlarda dile getirilirken, bu amaçla kurulan derneklerden birinin yöneticileri ve bazı vatandaşların Belediye Başkanı Cemal Akın'la görüştükleri ve görüşmeden memnun ayrıldıkları bildirildi.

Konuyla ilgili olarak Belediye Basın Bürosu şu bülteni yayınladı:

"Beydağı Yamaçları Mahalleleri Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı M. Sait Aytekin, beraberinde bir grup vatandaş ile birlikte Belediye Başkanı H. Cemal Akın’ı ziyaret ederek, kendisine bir çiçek sundular. Ayrıca ziyarete gelen vatandaşlar, Başkan Akın’ı konuşmasından sonra alkışladılar.

22 Ağustos Cuma günü gerçekleşen ziyaret sırasında Dernek Başkanı M. Sait Aytekin’in kendisine mağdur olduklarını söylediği vatandaşların durumunu içeren 3 klasör getirdiğini ve bunları tetkik ettiklerini belirten Belediye Başkanı H. Cemal Akın, bu amaçla yeniden bir değer tespiti yapılması konusunda gayret göstereceklerini söyledi.

Başkan Akın, “Gerek Dernek Başkanı Sait Bey, gerek biz Belediye olarak bütün çalışmalarımızı Allah’ın izniyle yapacağız. Yani yasal çerçeveler içerisinde bu çalışmalarımız arkadaşlarımız tarafından değerlendirilir ve yeniden mesela mahkemeyle de tespit edilir, bilirkişiler ile tespit edilmesi istenir ise bu konuda da sizlere yardımcı olacağız” dedi.

Aksayan bir husus olduğunda gerek Dernek Başkanı Sait Bey vasıtasıyla, gerek Belediyeye gelerek sıkıntılarını kendilerine iletmelerini isteyen Başkan Akın, “Bu konuları bizlerle paylaşır iseniz, bizler de sizlere elimizden geldiğince yardım edeceğiz. Sizlere hizmet etmek için gayret gösteriyoruz.

Kentsel Dönüşüm, AK Parti iktidarının ve Başbakanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın en büyük projesidir. 360 bin konut yapılıp teslim edilmiş, hedefe 500 bin konut konulmuştur. Malatya’daki kentsel dönüşüm ise ilk etapta Türkiye’nin en kapsamlı kentsel dönüşüm projesidir.

Toplu Konut İdaresinin yapmış olduğu Fethi Gemuhluoğlu lisesinden tutunuz da yolları, çarşıları, caddeleri, hastaneleri, parkları, sağlık ocakları gibi bütün eksiklikleri ikmal edilmiş her türlü ihtiyacı karşılanmış evlerde oturmanızı temin etmek için gayret gösteriyoruz.

Aksayan yönler var ise Allah’ın izniyle bunların üstesinden de geleceğiz. Eksiklerin giderilmesi için elbirliği ve gönül birliği ile çalışacağız” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Malatya’yı ziyaretleri sırasında da bu konuyu kendilerine ileteceklerini ifade eden Belediye Başkanı H. Cemal Akın, “Buradaki insanlara daha fazla nasıl yardımcı olabiliriz konusunda inşallah Dernek Başkanımızla Sayın Başbakanımızı görüştürür ve kendisine dertlerimizi anlatabilir isek belki bu konuda daha da iyi neticeler elde etmiş olacağız” dedi.

Beydağı yamaçlarında tapu tahsis belgesi olmayan evlerin de bulunduğunu ve bu ev sahiplerinin mağduriyetlerinin giderilmesi için de yoğun bir gayret gösterdiklerini belirten Başkan Akın, Sözkonusu bölgede TOKİ tarafından Belediyeye verilecek olan daireleri tekrar TOKİ’ye vererek buradan elde edilecek geliri tapu tahsis belgesi olmayan ev sahipleri arasında paylaştırmak için Belediye Meclisinden bir karar alınması konusunda çalışacaklarını söyledi.

Beydağı Yamaçları Mahalleleri Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı M. Sait Aytekin ise, yapılan görüşmeden dolayı Belediye Başkanı H. Cemal Akın’a teşekkür ederek, “Mağdur vatandaşlarımızın sorunlarını ve sıkıntılarını sayın Başkanımıza ilettik. Bugünkü görüşmeden dolayı Sayın Başkanımıza teşekkür ediyorum. Sağolsun kendileri dertlerimizi, sorunlarımızı dinlediler. Ayrıca inşallah sayın Başbakanımızla da bizleri görüştürdüklerinde yeniden bütün mağduriyetleri bildireceğiz. İnşallah sayın Başkanımız da bizlere destek vereceklerdir. Kendileri aynen şunu söylediler ‘Derneğinizin başkanı benmişim gibi hareket edeceğim’ dediler. Bu konuda sağolsun, kendilerine bir kez daha teşekkür ediyoruz.. Bu çalışmalardan sonra inanıyorum ki oradaki hemşehrilerimizin mağduriyetleri giderilecektir” dedi.."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız