SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yardımcı Sağlık Personeli Kursu

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:54:41
Yardımcı Sağlık Personeli Kursu
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi ile Malatya Valiliği tarafından Sosyal Destek Projesi kapsamında yürütülmekte olan “Yardımcı Sağlık Personeli Yetiştirme” kursu mezuniyet töreni yapıldı.

Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen törene Malatya Valisi Vasip Şahin, Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ünsal Özgen, Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Aslan, öğretim üyeleri ve kursiyerler katıldı.

Programın ilk konuşmasını yapan İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Aslan, verilen sağlık hizmetlerinin yanı sıra sosyal sorumluluk projelerini de ihmal etmediklerini belirterek, bu noktada insana ait değerler, insan ihtiyaçları ve kurumun bir araya geldiğini ifade etti. Söz konusu projenin 12.11.2012’de başlayıp 12.05.2013 tarihinde sona erdiğini söyleyen Başhekim Yrd. Doç. Dr. Aslan, 11 erkek 9 bayandan oluşan 20 kursiyerin polikliniklerde, ameliyathanede, mutfakta ve hasta bakıcı görevinde istihdam edildiklerini aktardı. 

Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik ise konuşmasında üniversitelerin Dünya’da üstlendiği rollerin değiştiğini, sosyal sorumluluk projelerine dâhil olmayan üniversitelerin asli görevlerini yerine getirmediklerini belirterek İnönü Üniversitesi olarak sadece sağlık hizmetleri konusunda değil, engelli çocuklar, üstün yetenekli çocuklar ve yerel basının eğitimine varıncaya kadar birçok alanda bu tarz projelerin içerisinde yer aldıklarını ve bu sorumluluk bilinci ile devam edeceklerini söyledi. 

Üniversite, şehir ve kurumların iç içe yoluna devam ettiğini ve bu durumu çok önemsediğini vurgulayan Vali Vasip Şahin konuşmasına şöyle devam etti: “Un ve şeker hazır, helvayı en iyi, en kaliteli şekilde yapmanın gayretini taşıyor herkes. Daha fazla katma değerle birlikte Üniversitenin bilimsel gelişmelerinden istifade edip, bunu verimlilik, tasarruf gibi neticelerle sürdürüyoruz. Bunun yanı sıra, hayırlı bir protokole daha imza atıldığını ifade etmeliyim. Sağlık alanındaki imkânlarımızın ortak kullanımı yönünde çalışmalar yapacağız. Dünya’nın ulaştığı bilimsel ve sosyal kavramlardan saha da böylece haberdar olacaktır.” 

Vali Şahin SODES projesinin kursiyerlere % 100 istihdam sağlaması açısından da büyük öneme sahip olduğunu ayrıca ifade etti.

Program, kursiyerlere sertifikalarının verilmesi ile sona erdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız