SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yardımcı Vekilinin İtirafı!

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi’nin Emlak Müdürü kadrolu Başkan Yardımcısı vekili Abuzer Kabakaş, Cemal Akın döneminde belediyeye alınan B. Kabakaş’ın yanı sıra, yaklaşık bir ay önce Fuarcılık A.Ş üzerinden işe alınan ve Fen İşleri Müdürlüğü bünyesinde inşaat teknisyeni olarak çalıştırılan S. Kabakaş’ın kendisinin yeğenleri olduğunu itiraf etti.

Abuzer Kabakaş, Park Bahçeler Müdürü İdris Alan’ın soyadını taşıyan birçok insanın işe alındığı yönündeki iddiaları da doğruladı ancak "Onlar Müdür Bey’in akrabaları değil köylüleri. Köydeki herkesin soyadı Alan" şeklinde komik bir savunma yaptı.

Malatyahaber.com, Park Bahçeler Müdürlüğü bünyesindeki işlerin ihale edildiği firmalara usulsüz ve etik olmayan yöntemlerle, ağırlıklı olarak üst düzey yetkililerin yakınları ve akrabalarından oluşan eleman alımına vurgu yapılan ve bu yönde soruların sorulduğu haberlere belediyenin açıklamasında yine yanıt verilmemesi üzerine şehir dışında bulunan Emlak Müdürü kadrosundan Belediye Başkan Yardımcısı Vekili Zootekni* bölümü mezunu Ziraat Mühendisi Abuzer Kabakaş’a telefonla ulaştı.

Kendisine bağlı Park Bahçeler Müdürlüğü’nü ilgilendiren haberler için ‘Yalan haber’ suçlamasında bulunan Başkan Yardımcısı Vekili Abuzer Kabakaş, alınan elemanlara ilişkin sorulan sorulara ‘Doğru!’ yanıtı neden kendisinin vermediği sorulunca ‘Gönderilen cevaptan haberim yoktu’ diye cevap verdi.

Kabakaş, Cemal Akın döneminde işe alınan B. Kabakaş ile yaklaşık bir ay önce Fuarcılık A.Ş üzerinden işe alınan ve Fen İşleri Müdürlüğü bünyesinde inşaat teknisyeni olarak çalıştırılan S.Kabakaş’ın kendisinin yeğenleri olduğunu söyledi.

Abuzer Kabakaş, suçlamaların yersiz olduğunu savunarak ‘Belediyede görev yapan birçok üst düzey yetkilinin yanı sıra bazı çalışanların da akrabaları var’ diyerek işe alım noktasında sadece kendisinin değil bazı üst düzey görevlilerin yakınlarının da usulsüz işe alındığı imasında bulundu.

Abuzer Kabakaş, Park Bahçeler Müdürü İdris Alan’ın görev başlamasının üzerinden çok kısa bir süre geçmesine rağmen soyadını taşıyan birçok insanın işe alındığı iddialarına da “Evet doğrudur. Bu arkadaşlar Müdür Bey’in soyadını taşıyor ancak bunlar Müdür Bey’in akrabaları değil köylüleridir. Müdür Bey’in köyündeki bütün insanlar ‘Alan’ soyadını taşıyor" şeklinde komik bir savunma yaptı.

---
(*) ZOOTEKNİ NEDİR: Zootekni, hayvan türlerine göre en ucuz, en kolay, en bol üretim tekniğinin nasıl gerçekleştirileceği, değerlendirileceği ve devam ettirileceğine yönelik bilim dalı. Veteriner fakültelerinde ve ziraat fakültelerinin zootekni bölümlerinde Zootekni I (Genel Zootekni, koyun yetiştiriciliği, sığır yetiştiriciliği), Zootekni II (atçılık ve kanatlı hayvan yetiştiriciliği), laboratuvar hayvanları yetiştiriciliği, hayvan davranışları, hayvan psikolojisi, arıcılık, kürk hayvanları yetiştiriciliği, kedi-köpek yetiştiriciliği, hayvan ıslahı, biyoistatistik, genetik gibi dersler verilmektedir.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız