SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Yargı Baskı Altında'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Baro Başkanı Selahattin Sarıoğlu, "Bağımsız yargı olmadan hukuk devleti, avukat olmadan da bağımsız yargı olmaz" dedi.

5 Nisan Avukatlar Günü nedeniyle Atatürk Anıtı'ne çelenk koyan Malatya Barosu Avukatları adına basın açıklaması yapan Baro Başkanı Selahattin Sarıoğlu, "Devletin Yargı erkini hakim ve savcılarla birlikte kuran avukatlık mesleğinin sorunları azalmak şöyle dursun giderek artmaktadır.

Oysa, sorunları en aza inmiş Savunma Mesleği, Devletin Hukuk Devleti olma ülküsüne daha iyi hizmet eder. Yasayla belirlenmiş kamusal hizmetini daha iyi yerine getirir. Devletin, zor kullanma yetkisine sahip polisi, jandarması karşısında, valileri, kaymakamları, hakimleri, savcıları karşısında, kocaman binaları, araçları karşısında güçsüz olan bireylerin, dalı, kolu olma görevini daha iyi yerine getirir.

Devlet, güçlü savunma mesleği karşısında, attığı adımlara daha çok dikkat eder" ifadelerini kullandı.

"Öyleyse, bu durumdan kimler rahatsız olur?"diyen soran Sarıoğlu, "Hukuk tanımayanlar, gücüne güvenenler rahatsız olur. Hukuk düzeni, huzur düzenidir, adalet düzenidir. Hukuk Devletleri, çok geniş kitleler yararınadır, dürüst bireyler yararınadır. Demek ki, güçlü avukat hukuk devletinin güvencesidir. Çünkü, bağımsız yargı olmadan hukuk devleti, avukat olmadan da bağımsız yargı olmaz. Ama, yaşadığımız şu ortamda rahatlıkla denilebilir ki, yargının kendisi zorda. Yargı tümden baskı altında" şeklinde konuştu.

Sarıoğlu, açıklamasında daha sonra özetle şunları belirtti:

"Geçmiş Yargıtay başkanlarından, ekonomik sorun açıklamaları, işte "Hakimler, cüzdanlarıyla vicdanları arasına sıkışmıştır" türünden açıklamalar yapılırken, bugün "Yargı kuşatılmıştır.", "Yargı ele geçirilmeye çalışılıyor." açıklamaları yapılmaktadır.

Kaygıların kaynağı TBMM'ye sunulan Anayasa Değişikliği Teklifi. Teklifle, Anayasamızın güvenceye aldığı Hukuk Devleti ilkesinin çiğneneceğini hemen söyleyebilirim.
Çünkü, yargının bağımsız olma koşulu ortadan kalkabilecek.
Bağımsız yargı olmadan hukuk devleti olamayacağına göre, Devletimiz, hukuk devleti olmaktan çıkabilecek."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız