SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yargı Çöksün, Devlette Sıkıntı Yaşansın İsteniyor"

0
Güncellendi - 2016-06-14 03:21:51
A- A+ PAYLAŞ

  • Yargıda Birlik Derneği'nin iftar programına Adalet Bakanlığı yetkilileri, HSYK ve Yargıtay üyeleri ile Malatya'daki yargıç ve hakimler katıldılar.

Yargıda Birlik Derneği tarafından düzenlenen İftar Programı İnönü Üniversitesi Havuzbaşı tesislerinde gerçekleştirildi.

Programa Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yüksel Kocaman, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Üyesi Turgay Ateş, Yargıtay Üyesi Hakan Yüksel, Malatya Cumhuriyet Başsavcısı Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz, Yargıda Birlik Derneği Başkanı Birol Kırmaz, Malatya Adli Yargı Adalet Komisyon Başkanı Faruk Fidan, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Ahmet Mert, Cumhuriyet Başsavcı Vekilleri Mehmet Badem ve Abdulkadir Gündem, Malatya Ağır Ceza Mahkemesi Başkanları Müzeyyen Yıldırımoğlu ve Vedat Koç, savcı ve hakimler ile birlikte Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürü Feyzullah Taşkın, İstinaf Dairesi Başkanı ve Yargıda Birlik Derneği Başkan Yardımcısı Berrin Aksoyak, Personel Genel Müdür Yardımcısı Turan Kuloğlu, İç Denetim Başkanı Numan Eroğlu, Strateji Daire Başkan Yardımcısı Kubilay İnan katıldılar.

Programın açılışında konuşan Malatya Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz, Yargıda Birlik Derneği’nin ideolojik bakış acısıyla veya bir yerden emir ve talimat alınarak yürütülmeyecek kadar erdemli bir kişiliği, tarafsız ve bağımsız bir yapıyı, zümre hakimiyetine izin vermeyen, her zaman ve herkes için adaleti gözeten bir bakış acısıyla hareket eden hakim ve cumhuriyet savcılarının, yeniden ve daima hukukun üstünlüğü için kurdukları ve üye oldukları bir dernek olduğunu ifade etti.

“HAKİM VE SAVCILAR OLARAK TERÖRLE MÜCADELEDE DEVLETİMİZİN YANINDAYIZ”

Yargıda Birlik Derneği Başkanı Birol Kırmaz, Tunceli’nin Ovacık İlçesinde Adliye Lojmanına yönelik olarak gerçekleştirilen bombalı saldırıyı kınayarak başladığı konuşmasına, “Tunceli’nin Ovacık ilçesinde meydana gelen Hakim ve Savcı Lojmanlarına yönelik bombalı saldırıyı derneğimiz adına şiddetle kınıyoruz. Bizler ilk kurulduğumuz andan itibaren Yargıda birlik derneği olarak hep aynı mesajı verdik; derneğimiz ve derneğimizi meydana getiren tüm hakim ve savcılar olarak teröre karşı biz devletimizin yanındayız, güvenlik güçlerimizin yanındayız. Bizler bir ve beraber olarak teröre karşı mücadelemizi sürdüreceğiz ve en sonunda teröre ve teröre destek verenlere en büyük cevabı onları bitirerek vereceğiz.” dedi.

“YARGI HİÇ BİR GRUBA BIRAKILAMAYCAK KADAR ÖNEMLİDİR”

Kırmaz, Yargıda Birlik Derneği’nin 5 bin 359 üyesi ile Türkiye’nin en büyük, dünyanın ve Avrupa’nın da en büyük yargı derneği olduğunu belirterek, “Bu derneğin en büyük felsefesi Hazreti Mevlana’nın ‘Ya olduğun gibi görün, ya göründüğün gibi ol’ sözlerinden oluşmakta. Biz şeffaflığı, saydamlığı, içi dışı bir olmayı kendimize ilke edindik. Birlik ve beraberliği kendimize düstur saydık. Yargı peygamber postu olarak hiçbir grubun, hiçbir zümrenin hakimiyetine bırakılamayacak kadar çok önemli bir kurum. Bu çerçevede bizler hayata farklı pencerelerden bakmakla birlikte gücünü sadece hukuktan alan ve adalet kelimesinden yüreği son derece etkilenen hakim ve savcılar olarak yolumuza devam ediyoruz.” diye konuştu.

“YARGI ÇÖKSÜN, DEVLETİN HER KADEMESİNDE SIKINTI YAŞANSIN’ İSTENİYOR”

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Üyesi Turgay Ateş ise toplantıda ki konuşmasında, “Yargıda Birlik gerçekten Türkiye için bir model. Bu modelin altında ciddi ihtiyaçlar bizi buraya getirdi. İyi ki var.” dedi.

HSYK Üyesi Ateş şöyle devam etti:

“Samimi ve içten gelerek konuşmak istiyorum, yoksa her hangi bir hazırlık yapmış değilim; biz şunu gördük, yargının içindeki maalesef malum yapı temizlenmeden yargı düştüğü yerden kalkamayacak. Bizim HSYK’mızın birinci önceliği, Yargıda Birlik Derneği’nin bize verdiği güçle bu amacı gerçekleştirmek. Tabi bu amacı gerçekleştirebilmek için HSYK’nın elinde çeşitli usuller var. Bu usuller mevzuat çerçevesinde ancak netice bulabiliyor. Bu süreç çok uzuyor. Biz, Devlet Denetleme Kurulu’nun HSYK’dan da istediği ‘Mücadele anlamında ne tür şey yapabiliriz’ şeklindeki öneriye ben bizzat şahsım olarak ve kuruldaki başka arkadaşlarımızda, ‘Bir mevzuata ihtiyacımız olduğunu , bu mevzuat çerçevesinde bu yapı ile mücadele noktasında ciddi bir faaliyete girebileceğimizi’ kendi adımı da arz ettim. Bu faaliyet mevzuat çalışması yapılmadıktan sonra tabi elimizdeki prosedüre göre bu arkadaşlarımızla mücadele edeceğiz. Neticeyi ne kadar alabiliriz, o Allah’tan. Ama biz vazifemizi sonuna kadar yapmak adına her gün aynı irade ile bu çalışmaya devam edeceğiz. Elinizi taşın altına koyduğunuzu biliyoruz, zaten sizinle bu yargı ayağa kalkacak, başka bizim sığınacağımız kimse yok. Yüzde belki 45-50 civarında malum yapıdan meslektaşlar var. Onların bu mesleğe katkı verme gibi bir niyetleri yok. Bu meslek ne kadar çökerse, ‘Bakın biz demiştik’ diyecekler. Ben de diyorum ki, çoğumuz 15-20 yıllık meslektaşız, belki daha gençlerimizde var, biz bu mesleğe tırnaklarımızla kazıya kazıya bir yerlere geldik, hepiniz öylesiniz. Ama buna devam etmemiz lazım. Çünkü birileri şuanda bizleri çekmeye çalışıyor, ‘Yargı çöksün, devletin her kademesinde sıkıntı yaşansın’ isteniyor. Bizde diyoruz ki yargı çökmesin. Yargının çökmemesi için omzumuzdaki yük ağır, ama bir parça daha yük alalım, imkanımız varsa.”

“PARALEL YAPIYLA MÜCADELE SÜRECİ DEVAM EDİYOR”

Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yüksel Kocaman ise şunları söyledi:

“HSYK seçimleri öncesinde sizlerde duyuyorsunuzdur, o kadar çok hikaye var ki; mağduriyete yol açan önceki paralel yapının yol açtığı. Bu enkazı ortadan kaldırmak ve yeniden yargıda bağımsızlık, tarafsızlık adil bir yargı oluşturmak için yola çıkan bir derneğimiz var. Sayın HSYK üyemizin de bahsettiği üzere, Ankara’da tam bir uyum içerisinde Adalet Bakanlığı, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, Yargıda Birlik Derneğimiz, çalışma içerisinde. Belki istenen hedeflere çok kısa sürede ulaşamıyoruz, eleştirilen yanlar mutlaka var, ama bu bir süreç. Herkes iyi niyetle elinden geleni yapıyor. Bunun mevzuat ayağı var, HSYK’nın yapacağı işler var, bakanlığımızın yapacağı işler var. Uyum içinde iyi niyetle çalışılıyor. Aksaklıkların, eksikliklerin farkındayız. Bu bir süreç, daha kısa sürede daha iyi neticelere ulaşacağız diye ümit ediyoruz.”

Programın sonunda Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz, Malatya Adli Yargı Adalet Komisyon Başkanı Faruk Fidan, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Ahmet Mert’e Yargıda Birlik Derneği’nin plaketleri verildi.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

yargıiftar1

yarrgıiftar4

yargıiftar2

yargıiftar3

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • mert (7 yıl önce)
    yargıya güven % 30 a inmiş. Hakimler hükümetin değil milletin hakimi olmalı. Yargının geleceğinden bir ülkücü olarak çok endişe duymaktayım
    0
    0
    Yanıtla
  • ali gök (7 yıl önce)
    sözlerimiz yanlış anlaşılmasın sözümüz meclisten dışarı ama elinizi artık vicdanınıza koyun ömrünün baharını zindanlarda geçiren ve ülkesine devletine küsmeyen Muhsin Başkanın davasının sonuçlanmasını Türk milleti sizlerden beklemektedir.
    0
    0
    Yanıtla
  • ali gök (7 yıl önce)
    Yargı zaten çökmüş durumda Şehit lider Muhsin YAZICIOĞLU'nun kazasının üzerinden tam yedi yıl geçti hala yargından bir sonuç alınmış değil. Eğer bu kaza yabacı uyruklu bir sıradan insanın başına gelseydi yer yerinden oynardı. Adalet ölmüş te ağlayanımız yok
    0
    0
    Yanıtla