SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yargıdan Adalet Bakanı'na Sert Yanıt

A- A+ PAYLAŞ

Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, Adalet Bakanı'na aynı sertlikte yanıt verdi, "İhsas-ı reyi kimseden öğrenecek değiliz" dedi. HSYK Başkanvekili Kadir Özbek ise, "Kurulmuş bir zemberek gibi konuşan bir adalet bakanı var" dedi.

Yargıdan Adalet Bakanı'na çok sert cevap

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Başkanvekili Kadir Özbek'ten Adalet Bakanı'na ağır yanıt.

Dün bazı savcıların elinden özel yetkilerini alan ve bu kararıyla hükümetin şimşeklerini üzerine çeken Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'ndan da bakana çok sert cevap geldi. HSYK Başkanvekili Kadir Özbek, aynı zamanda HSYK Başkanı olan Adalet Bakanı'nın açıklamalarından esef duyduğunu söyledi.

HSYK'nın hakim bağımıszılğı ve hakim teminatı esaslarına göre görev yapan anayasal bir kurum olduğunu söyleyen Özbek, "HSYK, Adalet Bakanlığı'nın genel evrakı gibi çalışan bir büro değildir" dedi.

Özbek, Adalet Bakanı'nın bir hukukçu olduğunu, ancak bir hukukçunun hazırlamadığı bir metni okuduğunu belirtti.

GERÇEKER: KARAR HUKUKA UYGUN

Gerçeker, Yargıtay binasına girişinde gazetecilerin krizle ilgili sorularına kısa bir yanıt verdi.Gerçeker, asıl ihsas-ı reyi, dün Adalet Bakanlığı'nın sabaha karşı yapmış olduğu açıklama olduğunu söyledi.Gerçeker, yasaların açılıp okunmasını istedi.Adalet Bakanı Sadullah Ergin, dün sert bir açıklama yapmış ve "Hiçbir yargısal görevi bulunmayan Yargıtay Birinci Başkanlık Kurulu'nun bu konuyu görüşmek üzere toplanarak, HSYK'nın yaptığının doğru olduğuna dair karar alması da yasal dayanaktan yoksundur, ihsası rey niteliğindedir, yargılama faaliyetine müdahale anlamını taşımaktadır" demişti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız