SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yargısız İnfazlar Yaşanıyor"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:25:59
A- A+ PAYLAŞ

Tüm Öğretim Elemanları Derneği (TÜMÖD), Sanatçılar Girişimi, TGB, 68’liler Birliği, Vardiya Bizde Platformu ve İP üyeleri, karaciğer kanserine yakalanan ve 4 yılı aşkın süredir bulunduğu cezaevi şartları nedeniyle böbrek ve şeker hastalığına da yakalanan Ergenekon davasının tutuklu sanığı İnönü Üniversitesi’nin eski rektörü Prof. Fatih Hilmioğlu için adalet vurgusu yapıldı. Hilmioğlu’nun derhal serbest bırakılması ve tam teşekkülü bir hastanede tedavi edilmesini istedi.

İstanbul Barosu binası önünde toplanan grup, Galatasaray Meydanı’na kadar yürüdü. Burada ortak basın açıklamasını okuyan TÜMÖD İstanbul Şubesi Başkanı Nilgün Çerikçioğlu, “Hukuksuz, dayanıksız ve her türlü usule aykırı olarak tutuklu bulunan öğretim elemanlarının önemli bir bölümünün durumlarının yargısız infaz sürecine varmış olduğunu görmekteyiz. Bunlar arasında özellikle Prof. Hilmioğlu, içinde bulunduğu ağır sağlık koşulları nedeniyle yaşamını kaybetme tehlikesi ile karşı karşıyadır. Bu durumun son bulması, temsil etmekte olduğumuz öğretim elemanları topluluğunun ivedi ve ortak talebidir” diye konuştu. Eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan’ın eşi Nilgül Doğan ise “3-4 yıldır devam eden bir zalimliğin şahidiyiz. Akademisyen, siyasetçi, asker hukuksuz yere cezaevinde bulunan herkes için adelet istiyorum” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız