SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yargıtay Başsavcılığı Farketti

A- A+ PAYLAŞ
Yargıtay 18. Hukuk Dairesi, Darende Adliyesi'nde görülen yaş düzeltme davasında çıkan kararı ilginç bir ayrıntı nedeni ile bozdu. 
 
Darende'de yaşayan Emre D. doğum tarihinin düzeltilmesi için ilçedeki nüfus müdürlüğü aleyhine Darende Asliye Hukuk Mahkemesi'nde dava açtı. Mahkeme,  Emre D.'nin doğum tarihinin düzeltilmesine karar verdi ve karar  2009 yılında Yargıtay'ca incelenmeksizin kesinleşti. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın dava dosyasında yaptığı incelemede ise,  Emre D.'nin düzeltilen doğum tarihi ile kardeşinin doğum tarihi  arasında 4 ay 12 gün zaman farkı olduğu farkedildi. Başsavcılık, bu süre içerisinde iki kez doğum yapılmasının tıbben mümkün olmadığı gerekçesi ile kanun yararına temyiz ederek kararın bozulmasını istedi. 
 
Yargıtay 18. Hukuk Dairesi, dosyada yaptığı incelemede, Darende Asliye Hukuk Mahkemesi'nin kararını oy birliği ile bozdu.
 
18. Hukuk Dairesini kararı şöyle;  "Doğum tarihinin düzeltilmesine karar verilen Emre D. ile aynı anneden doğduğu anlaşılan kardeşi 19.08.2001 doğumlu Merve D. arasında düzeltilen doğum tarihine göre 4 ay 12 günlük bir zaman farkı mevcut olup, bu süre içerisinde bir kadının iki kez doğum yapması tıbben mümkün bulunmamaktadır. Hakimin nüfus kayıtlarında düzeltme yaparken, kayıtlar arasında çelişki meydana getirmemeye ve hayatın doğal akışına ters düşecek durumlara yol açmamaya özen göstermesi gerekirken, bu hususlara dikkat edilmeksizin nüfus kayıtlarında çelişki meydana getirecek şekilde hüküm kurulması usul ve yasaya aykırı görülmüştür."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız