SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yargıtay Bozdu

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da, babasını öldürenlerin yakınlarından 2 kişiyi öldürüp, 3 kişiyi de yaraladıktan sonra "Babamın intikamını aldım" diyen astsubaya verilen toplam 36 yıl hapis cezası Yargıtay tarafından fazla bulundu.

Malatya'da 20 Ocak 2004 tarihinde Adliye yakınlarında meydana gelen olayda, babasının öldürülmesi nedeniyle adliyeye duruşmaya gelen 7. Ana Jet Üssü Komutanlığı'nda o dönemde görevli olan Hava Personel Başçavuş İ.A., adliyeden çıktıktan sonra babasını öldüren Abdurrahman Kaya'nın akrabaları olan Ahmet ve Mehmet Kaya adlı şahısları tabanca ile ateş açarak öldürmüştü. Aynı olayda Mustafa ve Metin Kaya ile saldırı anında olay yerinden geçen İbrahim Topuz yaralanmıştı.

Bu arada, Astsubay İ.A., gözaltına alındığı sırada, "Babamın intikamını aldım" diyerek, "baba rahat uyu" diye bağırmıştı.

Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan ve "cezai ehliyeti vardır" şeklinde rapor verilen Astsubay İ.A.'ya tahrik altında kalarak 2 kişiyi öldürmek, 2 kişiyi öldürmeye tam teşebbüs ve 1 kişiyi de yaralama suçlarından toplam 36 yıl hapis cezası verilmişti.

Davanın sonucu ile ilgili olarak astsubayın avukatı Bayram Özcan'ın Yargıtay 1. Ceza Dairesi'ne yaptığı temyiz başvurusu üzerine verilen kararda, Yargıtay 1. Ceza Dairesi verilen kararı bozarak, sanık hakkında halen yürürlükte olan 5237 sayılı TCK ile suç tarihinde yürürlükte olan 765 sayılı TCK'daki hükümlerin hangisinin sanık lehine ise onun uygulanmasını hükmetti.

Yargıtay 1. Ceza Dairesi, cezaların toplanması bakımından yine eski ve yeni TCK hükmü lehte ise onun uygulanmasını karara bağlarken, Yargıtay'ın kararı bozması nedeniyle verilen 36 yıl hapis cezasının 25 yıla düşmesi bekleniyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız