SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yargıtay Bozunca Tahliye Oldular

A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya Kerkük Kardeşlik Derneği Başkanı Veysel Şahin ve beraberindeki 2 kişi, gasptan ve el bombası bulundurmaktan verilen hapis cezaları Yargıtay'da bozulunca tahliye edildiler. Veysel Şahin, mahkemede iddialarda bulundu. Şahin, evinde bulunan el bombalarını devletin verdiğini ileri sürdü.
 
Malatya'da Mayıs 2008'de jandarma ekiplerince yapılan bir operasyon sonucunda Kerkük Kardeşlik Derneği Başkanı Veysel Şahin 3 adet el bombası ve 7 adet dinamit lokumu ile birlikte ele geçirilmiş ve bu olayda şahin ile beraberindeki Cengiz Erdem ve Önder Ateş tutuklanmıştı. 
 
Özel Yetkili Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki yargılanan Veysel Şahin'e silahla birden fazla kişiyle yağma suçundan 24 yıl, ruhsatsız silah bulundurmaktan 1 yıl 6 ay ve tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurmak suçundan 3 yıl 6 ay olmak üzere toplam 29 yıl hapis cezası verilmişti. Cengiz Ertem'e silahla birden fazla kişiyle yağma suçundan 24 yıl, ruhsatsız silah bulundurmaktan 1 yıl 6 ay olmak üzere toplam 25 yıl 6 ay hapis cezası verilirken, Önder Ateş'e, silahla birden fazla kişiyle yağma suçundan 20 yıl hapis cezası verilmişti. 
 
Sanıklara verilen ceza Yargıtay'da bozulunca Özel Yetkili Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi yetkisizlik kararı vererek dosyayı Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdi. 
 
Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki ilk duruşmaya tutuklu sanıklar ve avukatları Av. Erdal Ayhan, Av. Erdoğan Murat Tursun, Av. Kenan Altun ve Av. Zeki Turhan katıldılar. 
 
Mahkemede ifade veren Veysel Şahin, "Ben Kerkük Kardeşlik Derneği'nin başkanıyım. Aynı zamanda tutuklanma tarihine kadar 13 yıl boyunca önce JİTEM, daha sonra da Jandarma İstihbarat Teşkilatında çalıştım. Bu çalışmalarımız nedeniyle PKK ile sürtüşmelerimiz oluyordu. Bana o dönemin 2. Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız, PKK'nın eski lüks lambaları ile eski radyo ve televizyonlardan civa maddesi toplayarak bununla Jamer'lere yakalanmayan bomba üretimi yapıldığını, bu konuda araştırma yapmamı söyledi. Ben çevrede bizim elimizde eski radyo televizyon ve lüks lambalarının bulunduğu konusunda konuşma yaptım. Bu şekilde alıcıların bize gelmesini sağlayacaktım" ifadelerini ileri sürdü. 
 
Veysel Şahin, "Evimde bulunan el bombalarını devlet bana verdi. Bu nedenle bulundurdum. Ben bu el bombalarını taşımadım. Her hangi bir yerde kullanmadım" dedi. 
 
Sanık Cengiz Ertem ise kendisinin istihbarat elamanı olmadığını, ancak PKK'nın civa işi ile ilgili olarak bilgi sahibi olması nedeniyle o dönem MİT Bölge Başkanı ile görüştüğünü ileri sürdü. 
 
Sanık Önder Ateş ise kendisinin sadece dernekte gazete dağıtımı işinde çalıştığını belirterek olaylarla ilgisinin bulunmadığını söyledi. 
 
Mahkeme Heyeti, sanıklar Veysel Şahin, Cengiz Ertem ve Önder Ateş'in tahliyelerine karar verdi. Duruşma ileri bir tarihe ertelendi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız