SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yargıtay Cezayı Az Buldu, Mahkeme Artırdı

0
Güncellendi - 2016-01-07 02:32:34
Yargıtay Cezayı Az Buldu, Mahkeme Artırdı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da yaklaşık 4 yıl önce öldürülen kuyumcu- müteahhidin katil sanıklarına verilen cezayı az bulan Yargıtay 1. Ceza Dairesi’nin kararı bozması üzerine yapılan yeniden yargılamada Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi, iki sanığa müebbet, bir sanığa da 18 yıl 8 ay hapis cezası verdi.

İŞ ORTAĞI ÖLDÜRMÜŞTÜ

Malatya’da 5 Temmuz 2012 tarihinde meydana gelen olayda, kuyumculuğun yanı sıra müteahhitlik de yaptığı bildirilen Vahap Efe (38), merkez Başharık Mahallesi’nde kaldığı evin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülmüştü. Cinayetin Vahap Efe’nin iş ortağı Ahmet Duran Mısırlıoğlu (45) ile yanında bulunan adamları Kemal Girgin (36) ve Hasan Kaya (40) tarafından işlendiği belirlenmişti.

Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, Ahmet Duran Mısırlıoğlu’na 14 yıl 7 ay hapis cezası, Kemal Girgin ve Hasan Kaya’ya da 8’er yıl 3’er ay hapis cezası verilmişti. Kararda kasten öldürme suçuna azmettirmek suçundan yargılanan Ali C. İle Osman C. hakkında ise beraat kararı verilmişti.

YARGITAY CEZAYI AZ BULDU..

Yargıtay 1. Ceza Dairesi, Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nin sanıklar Ali C. İle Osman C. Hakkında verdiği beraat kararını onaylarken, diğer sanıklar için verilen hapis cezası kararını bozarak, cezaların yükseltilmesini istemişti. Yargıtay 1. Ceza Dairesi, sanık Ahmet Duran Mısırıloğlu'nun tasarlayarak öldürme suçundan müebbet hapis cezası ile cezalandırılması gerektiği belirtilerek, verilen cezanın yükseltilmesini, diğer sanıklar Kemal Girgin ve Hasan Kaya hakkında da tasarlayarak adam öldürme suçundan ceza verilmesi gerektiğine karar vermişti.

2 SANIĞA MÜEBBET HAPİS CEZASI

Yargıtay 1. Ceza Dairesi’nin bozma kararı üzerine Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ikinci yargılama sona erdi. Mahkeme heyeti sanık Ahmet Duran Mısırlıoğlu’na tasarlayarak öldürme suçundan dolayı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi, ardından haksız tahrik indirimi uygulayarak verdiği 20 yıl hapis cezasını da yargılama sürecindeki davranışlarından dolayı takdiri indirim yapılarak 18 yıl 8 ay hapis cezasına indirdi.

Mahkeme Heyeti, sanıklar Kemal Girgin ve Hasan Kaya’ya ise tasarlayarak adam öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Mahkemece, yargılama sürecindeki davranışları nedeniyle takdiri indirim yapılarak her iki sanığa neticeten müebbet hapis cezası verildi.

Mahkeme, 3 sanığında tutukluluk halinin devamına karar vererek, yargılamayı sonlandırdı.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Malatya’da kuyumculuk, döviz işi ve müteahhitlik yapan Vahap Efe’nin, Ahmet Duran Mısırlıoğlu ile birlikte inşaat işi yaptıktan sonra 2010 yılında İstanbul’a gittiği ve burada Ali C. (40) ve Osman C. (42) ile ortak iş yapmaya başladığı belirtildi. Vahap Efe’nin kendisine ve bazı kişilere ait 23 adet taşınmazı İstanbul’da birlikte iş yaptığı Ali C.’ye (40) satış yoluyla devrettiği ve kiralarını almayı sürdürdüğü, bir süre sonra aralarındaki ortaklığın bitmesi ve Vahap Efe’nin emaneten verdiği iddiasıyla 3 milyon 200 bin TL tutarındaki taşınmazları geri istemesi üzerine, taraflar arasında husumetin başladığı ileri sürüldü. İddiaya göre, Ahmet Duran Mısırlıoğlu ise bu süreçte Vahap Efe’den yaptıkları işler nedeniyle 2 milyon dolar pay istedi.

İstanbul’da bir evde 13 Ağustos 2011 tarihinde bir araya gelen taraflar arasında kavga çıkması üzerine Vahap Efe ateş açarak Osman C. ile Ahmet Duran Mısırlıoğlu’nu yaraladı. Bu olay üzerine Vahap Efe, tutuklanarak cezaevine konuldu. Bu olay sonrasında ise Vahap Efe ve yakınlarının taşınmazları talep etmelerini sürdürmeleri üzerine, 10 Kasım 2011 tarihinde Vahap Efe’nin kardeşi Mutlu Efe, Malatya il merkezinde uğradığı silahlı saldırıda bacağından yaralandı. Bu yaralama olayı üzerine Ali C., Osman C. ile birlikte 4 kişi hakkında işlem yapıldı ve takipsizlik kararı verildi.

Cezaevinde bulunan Vahap Efe, 2 Temmuz 2012 günü tahliye edilince ailesini alarak Malatya’da Başharık Mahallesi'nde bir yakının evine yerleşti. Vahap Efe’nin Malatya’ya geldiğini öğrenen Ahmet Duran Mısırlıoğlu ile Kemal Girgin ve Hasan Kaya’nin birlikte Malatya’ya geldikleri, bir araç kiralayarak camlarına siyah bant çektirdikleri, takip ettikleri Vahap Efe’yi 5 Temmuz 2012 günü akşam saatlerinde oturduğu apartmanın önünde bisiklete binmeye çalışan oğlu ile konuştuğu sırada öldürdükleri bildirildi.

Olaydan sonra Vahap Efe kaldırıldığı hastanede hayatını kaybederken, kaçan şüpheliler ise kiralık otomobili yolda bırakarak ticari taksi ile Gündüzbey’de kaldıkları eve gitmiş, polisin araştırması sonucunda 3 saldırgan yakalanmıştı.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız