SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yargıtay Cezayı Az Buldu

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:51:33
Yargıtay Cezayı Az Buldu
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da 3 yıl önce ortağı tarafından öldürülün müteahhidin, katil zanlılarına verilen cezayı az bulan Yargıtay, Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararını bozdu. Müteahhit kaldığı evinin önünde bisiklete bindirdiği çocuğunun gözleri önünde 2 tabanca ile 5 el ateş açılması sonucunda öldürülmüştü.

Malatya’da 5 Temmuz 2012 tarihinde meydana gelen olayda kuyumcu ve müteahhit Vahap Efe (38), merkez Başharık Mahallesi'nde kaldığı evin kapı girişinde uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülmüştü. Cinayetin Vahap Efe’nin iş ortağı Ahmet Duran M. (44) ile yanında bulunan adamları Kemal G. (35) ve Hasan K. (39) tarafından işlendiği belirlenmişti.

Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde cinayet olayı ile ilgili olarak görülen davanın kararında Ahmet Duran M.'ye 14 yıl 7 ay hapis cezası, Kemal G. ve Hasan K.'ye de 8'er yıl 3'er ay hapis cezası verilmişti. Kararda kasten öldürme suçuna azmettirmek suçundan yargılanan Ali C. İle Osman C. hakkında ise beraat kararı verilmişti.

Yargıtay 1. Ceza Dairesi, sanıklar Ali C. İle Osman C. hakkındaki beraat kararını onaylarken,  sanık Ahmet Duran M. hakkında tasarlayarak öldürme suçundan müebbet hapis cezası ile cezalandırılması gerektiği belirtilerek, verilen cezanın yükseltilmesi karara bağlandı.

Yargıtay 1. Ceza Dairesi’nin kararında sanıklar Kemal G. ve Hasan K.'ye verilen cezalarda az bulunarak bu sanıkların,  kasten öldürme suçuna yardım eden sıfatıyla cezalandırılmaları ve tasarlayarak adam öldürme suçundan ceza verilmesi gerektiği kaydedildi.

OLAYIN HİKAYESİ

Yeniden Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek olan davanın iddianamesinde Malatya’da kuyumculuk ve döviz işi yapan Vahap Efe’nin Ahmet Duran M. ile birlikte inşaat işi yaptıktan sonra 2010 yılında İstanbul’a gittiği ve burada Ali C. (39) ve Osman C. (41) ile ortak iş yapmaya başladığı belirtildi. Vahap Efe’nin kendisine ve bazı kişilere ait 23 adet taşınmazı İstanbul’da birlikte iş yaptığı Ali C.'ye (39) satış yoluyla devrettiği ve kiralarını almayı sürdürdüğü, bir süre sonra aralarındaki ortaklığın bitmesi ve Vahap Efe’nin emaneten verdiği iddiasıyla 3 milyon 200 bin TL tutarındaki taşınmazları geri istemesi üzerine, taraflar arasında husumetin başladığı ileri sürüldü. Ahmet Duran M. ise bu süreçte Vahap Efe’den yaptıkları işler nedeniyle 2 milyon dolar pay istedi.

İstanbul’da bir evde 13 Ağustos 2011 tarihinde bir araya gelen taraflar arasında kavga çıkması üzerine Vahap Efe ateş açarak Osman C. ile Ahmet Duran M.'yi yaraladı. Bu olay üzerine Vahap Efe, tutuklanarak cezaevine konuldu. Bu olay sonrasında ise Vahap Efe ve yakınlarının taşınmazları talep etmelerini sürdürmeleri üzerine 10 Kasım 2011 tarihinde Vahap Efe’nin kardeşi Mutlu Efe, Malatya il merkezinde uğradığı silahlı saldırıda bacağından yaralandı. Bu yaralama olayı üzerine Ali C., Osman C. ile birlikte 4 kişi hakkında açılan davada takipsizlik kararı verildi.

Cezaevinde bulunan Vahap Efe, 2 Temmuz 2012 günü tahliye edilince ailesini alarak Malatya’da Başharık Mahallesinde bir yakının evine yerleşti. Vahap Efe’nin Malatya’ya geldiğini öğrenen Ahmet Duran M. ile yanındaki Kemal G. ve Hasan K.'nin birlikte Malatya’ya geldiği, bir araç kiralayarak camlarına siyah bant çektirdikleri,  takip ettikleri Vahap Efe’yi 5 Temmuz 2012 günü akşam saatlerinde kaldığı apartmanın önünde bisiklete binmeye çalışan oğlu ile konuştuğu sırada öldürdüğü ortaya çıkmıştı. Ahmet Duran M.'nin aracın penceresinden “Vahap” diye bağırdığı ve daha sonra 2 tabanca ile toplam 7 el ateş açtığı belirtilmişti.

Olaydan sonra Vahap Efe kaldırıldığı hastanede hayatını kaybederken, kaçan şüpheliler ise kiralık otomobili yolda bırakarak ticari taksi ile Gündüzbey’de kaldıkları eve gitmiş, polisin araştırması sonucunda 3 saldırgan yakalanmıştı.

Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davada Ahmet Duran M., Kemal G. ve Hasan K. "tasarlayarak adam öldürmek", Ali C. ve Osman C. ise "tasarlayarak adam öldürme suçuna azmettirme" iddiasıyla yargılanmıştı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız