SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yargıtay Duvarları Kaldırdı

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:36:29
Yargıtay Duvarları Kaldırdı
A- A+ PAYLAŞ

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yapılan düzenlemeyle vatandaşların dosyalarıyla ilgili bilgilere internet üzerinden ulaşmasının önü açıldı.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, yargı hizmetlerinin etkin ve verimli kullanılması, ilgililerin hızlı ve kolay şekilde bilgiye ulaşmalarını sağlamak amacıyla şeffaflaşıyor. Başsavcılıkça yapılan düzenlemeyle vatandaşların internet üzerinden dosyalarıyla ilgili bilgilere ulaşmasının önü açıldı.

Başsavcılığın hizmetleri konusunda bilgi veren İdari Savcı İsmail Hakkı Şentürk, yargı hizmetlerinin etkin ve verimli kullanılması, ilgililerin hızlı ve kolay şekilde bilgiye ulaşmalarını sağlamak amacıyla, www.yargıtaycb.gov.tr adresindeki internet sayfasının ''Dosya Sorgu'' bölümü yeni şekliyle hizmete sunduklarını bildirdi.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının tebliğname numarası, Yargıtay Ceza Dairesi esas numarası, mahalli mahkeme esas ve karar numarası veya TC Kimlik numarası ile dosya sorgulaması yapıldığında dosya hakkında detaylı bilgi alınabildiğini anlatan Şentürk, tarafların, TC kimlik numarası ve cüzdan seri numarası girmesi durumunda ise tebliğnamenin tam metnini görebildiklerini kaydetti.

İsmail Hakkı Şentürk, şunları söyledi:

''Eskiden vatandaşlar, yerel mahkeme kararını temyiz ettikten sonra Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilen dosyalarının gelip gelmediğini öğrenemiyordu. Dosyalar aylarca kayıt sırasında bekliyordu. Şimdi günlük, bugün gelen dosya anında kayda giriyor. Vatandaş internetten girdiğinde bunu görebiliyor. Eskiden vatandaşlar tebliğnamesini dosya daireye gidip inceleme sırası aldığı zaman öğreniyordu. Şimdi hazırlanan tebliğnamenin bozma ya da onama istemli olup olmadığını görebiliyor. Tebliğname bağlayıcı değil ama dairelerde zaten yüzde 95 tebliğnameyle aynı görüşte karar çıkıyor.''

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız