SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yargıtay Kararı Beklenmeli"

0
Güncellendi - 2016-05-03 17:54:08
A- A+ PAYLAŞ

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)Malatya İl Başkanı Mehmet Erdem, parti il teşkilatının Miraç Kandili ve 3 Mayıs Türkçülük Bayramı dolayısıyla düzenlediği programda, MHP'deki kongre sürecinin durdurulması ile ilgili açıklamalarda bulundu.

MHP'deki kongre sürecinin yerel mahkemelerin aldığı kararla durdurulduğunu hatırlatan Erdem “Yerel mahkemeler ihtiyati tedbir kararı koyarak kongre sürecinin durdurulması ve Yargıtay'ın kararının beklenmesi yönünde karar verdi. Yargıtay'ın kararı çıkmadan önce çağrı heyetinin Üst Kurul delegelerine yönelik '15 Mayıs’ta olağanüstü kongre yapılsın' çağrısında bulunması sıkıntı yaratacaktır ki zaten yaratıyor. Şimdi diyelim 15 Mayıs'ta olağanüstü kongre toplandı ve bir kurultay yapıldı ama ilerde Yargıtay bir karar verdi. Yargıtay'ın verdiği karar uygulamanın tersi olduğu zaman nasıl olacak? Bu durum illaki sıkıntı yaratacaktır. Bunun için Yargıtay kararının beklemesinde bir fayda vardır" şeklinde konuştu.

TÜRKÇÜLÜK BAYRAMI..

Bu arada Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Malatya İl Örgütü tarafından Miraç Kandili ve 3 Mayıs Türkçülük Bayramı dolayısıyla bir program düzenlendi.

Düzenlenen programda bir konuşma yapan MHP Malatya İl Başkanı Mehmet Erdem, Miraç Kandili ve 3 Mayıs Türkçülük Bayramı dolayısıyla açıklamalarda bulundu. 3 Mayıs’ın çok önemli bir gün olduğunu belirten Erdem “Bugün Türkçülük bayramını ve Alemlere rahmet olarak gönderilen Yüce Peygamberimizin Allah katına çıkışını yani Miraç'ı bir arada kutluyoruz. Ulvi ve Mukaddes olan Miraç Kandilinin ve Türkçülük Bayramının, Türk Milleti'ne ve İslam Alemine hayırlar getirmesini Cenabı Allah'tan niyaz ediyorum” dedi. Türk Gününün önemine dikkat çeken Erdem, “Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün 1938 yılında Hakkın rahmetine kavuşmasından sonra devlet, Türk milliyetçiliğini sekteye uğratmıştır. Bu durum adeta bir zulüm haline gelmiştir. 3 Mayıs 1944 günü de devletin bu zulmüne bir başkaldırıdır. Bu vesileyle bugün Türk Bayramı ilan edilen bu günü mütevazi bir şekilde kutlamak için toplandık” ifadelerini kullandı.

Miraç Kandili'nin çok kutsal bir gün olduğunu söyleyen Erdem, “Bu gün, Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberimizin Mescid-i Haramdan Mescid-i Aksaya oradan da Allah katına çıkışının yıl dönümüdür. Bugünde Allah, beş şey müjdelemiştir. Bunların en önemlisi de namazdır. Bu gecenin Türk alemine ve Müslüman alemine hayırlar getirmesini diliyorum” şeklinde konuştu.

Mehmet Erdem, konuşmasının ardından partililerin Miraç Kandilini ve Türkçülük Bayramını kutlayarak partililere yönelik günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

iha

Pano02

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Mehmet Metin (7 yıl önce)
    MHP AKP'ye çalışıyor. Bahçeli gitmezse MHP barajı aşamaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Recep (7 yıl önce)
    Ben inaniyorum ki mehmet erdem abim kurultay toplanirsa degisimi isteyecek. Dogru olan da bu. Eger degisim olur meral hanim baskan olursa oyumu seve seve mhp ye veririm. Baskan olmadan muhalafet boslugunu doldurudu.
    0
    0
    Yanıtla