SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yargıtay Kararı Bozdu

A- A+ PAYLAŞ

Galatasaray Üniversitesi son sınıf öğrencisi Begüm Kartal'ı gittiği düğünde ateş açarak öldürdüğü suçlamasıyla yargılanan katile verilen 16 yıl 8 ay hapis cezasını az bulan Yargıtay kararı bozdu.

Malatya'nın Battalgazi ilçesi Adagören köyünde, 28 Ağustos 2005 tarihinde bir bahçede yapılan kına gecesinde açılan ateş sonucu başına isabet eden kurşunla hayatını kaybeden Galatasaray Üniversitesi son sınıf öğrencisi Begüm Kartal'ın öldürülmesine ilişkin Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davada, 'Muhtemel kasıtla adam öldürmek' suçlamasıyla yargılanan Osman Ulu (24), 16 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Mahkeme heyeti, 'Suç delillerini yok etme, değiştirme' iddiasıyla yargılanan katil
zanlısının amcası Yaşar Ulu'ya (43) 1 yıl 3 ay hapis cezası verirken, 'Muhtemel kasıtla adam öldürme suçuna yardım etme' iddiasıyla yargılanan M.D.'nin (23) ise beraatına karar vermişti.

Kararın temyiz edildiği Yargıtay 1. Ceza Dairesi katile verilen cezayı az bularak, Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararını bozdu. Yargıtay kararında "Sanık Osman'ın öldürme eylemi yönünden suçun işlendiği zaman ve yer, suçun silahla işlenmesi, kasta dayalı kusurun ağırlığı göz önünde bulundurularak, olası kasıt nedeniyle uygulanan 5237 sayılı yasanın 20 yıldan 25 yıla kadar hapis cezasını ön gören 21/2. maddesi uyarınca cezanın alt sınır yerine üst sınıra yakın belirlenmesi gerektiğinin
gözetilmemesi nedeniyle" yerel mahkemenin kararını bozdu.

Kartal ailesinin avukatı Faik Demez, "Müvekkillerimiz yönünden bozma kararı bizim temyiz gerekçelerimize uygun bir bozmadır. Bizim de, bu olayda cezanın üst sınırdan verilmesi gerekirken alt sınırdan verilmesinin yasaya aykırı olduğu iddiamız vardı. Yargıtay, bu doğrultuda kararı bozdu." dedi.

Sonraki süreçte, 2. Ağır Ceza Mahkemesi ya kararında ısrar edecek veya bozma gerekçesine uyarak yeniden bir karar verecek.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız