SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yargıtay Onayına Kınama

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:01:29
Yargıtay Onayına Kınama
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da KCK davasında tutuklanan Eğitim-Sen Malatya Şubesi Sekreteri Ali Piro’nun cezası Yargıtay tarafından onaylandı. Kararın onanmasının ardından Eğitim-Sen üyeleri Adliye Binası önünde açıklama yaparak kararı kınadılar. 

Malatya'da, 22 Haziran 2012 tarihinde KCK'ya yönelik düzenlenen operasyonda, o dönemin BDP İl Başkanı Gaffar Bayram'ın da aralarında bulunduğu biri kadın 11 kişi tutuklanmıştı. Tutuklananlar arasında bulunan Malatya Eğitim-Sen Şube Sekreteri Ali Piro hakkında Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesinde verilen 6 yıl 10 ay hapis cezasının Yargıtay tarafından onaylanmasının ardından Eğitim-Sen Üyeleri Malatya Adliye Binası önünde eylem yaptı.

Yapılan basın açıklamasında konuşan Malatya Eğitim-Sen Şube Başkanı Tarık Kaya, “Bir taraftan ‘ileri demokrasi` nutukları atılırken diğer taraftan ülkemizin hızla tek adam diktasına doğru sürüklenmek istendiği çok hassas bir dönemden geçiyoruz” dedi.

Şube Sekreterleri Ali Piro’nun konfederasyonlarına yönelik operasyonla tutuklanmasının ardından yargılandığı Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından mahkum edildiğini hatırlatan Kaya, mahkemenin kararını onaylayan Yargıtay Dairesi’nin de hukuksuzluğa ortak olduğunu ileri sürdü. Hukuki süreci sonuna kadar götüreceklerini belirten Kaya, Yargıtay’a karar düzeltme başvurusu ve Anayasa Mahkemesine bireysel başvurularını yaptıklarını söyledi. Kaya, bu mahkemelerden sonuç çıkmaması durumunda ise davayı AHİM’e taşıyacaklarını söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız