SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yargıtay Yerine Temyiz Mahkemesi

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:33:07
Yargıtay Yerine Temyiz Mahkemesi
A- A+ PAYLAŞ

AK Parti, yeni anayasanın yargı bölümünde yer almasını istediği önerileri TBMM Başkanlığına sundu.

AK Parti, yeni anayasa yazımına ilişkin yargı bölümüyle ilgili önerilerini, TBMM Başkanlığı'na sundu.

Öneriler arasında, Danıştay ve Yargıtay'ın kaldırılarak yerine Temyiz Mahkemesi'nin kurulması bulunuyor. 

Temyiz Mahkemesi üyelerinin dörtte üçü HSYK, dörtte biri de Başkan tarafından, mesleğinde fiilen 15 yıl çalışmış hakim ve savcılar, öğretim üyeleri ile avukatlar arasından dokuz yıl için seçilecek Disiplin mahkemeleri dışında kanunla askeri mahkemeler kurulamayacak. 

Anayasa Mahkemesi; verdiği kararlarla, kanun koyucu gibi hareketle, yeni bir uygulamaya yol açacak biçimde hüküm tesis edemeyecek; yorumlu ret kararı veremeyecek. 

MHP'nin de önerisi hazır 

MHP'nin TBMM Başkanlığı'na sunduğu ''yargı'' bölümüne ilişkinönerisine göre, Anayasa Mahkemesi, Genel Kurul ve 3 daire halinde çalışmak üzere 34 üyeden oluşacak. 

Anayasa Mahkemesi üyeleri, TBMM Anayasa Komisyonu'nda kendi aralarında çekilecek kura ile 8 yıllık süre için bir defa seçilecek.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız