SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yargıtay'a Malatyalı Ziyareti

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:39:56
Yargıtay'a Malatyalı Ziyareti
A- A+ PAYLAŞ

Ankara Malatya Gelişim Platformu (MAGEP), Malatya Sivil Toplumlar Birliği (MASTÖB) Ankara Şubesi ve ODTÜ’lü Malatyalılar Derneği'ni temsilen bir araya gelen Malatyalılar ile Malatya eski valilerinden, Anayasa Mahkemesi eski üyesi Mustafa Yıldırım ve Yargıtay 9. Hukuk Dairesi Üyesi iken geçen yıl emekli olan Malatyalı Sami Özfırat; Ali Çelik’in organizasyonu ile bir araya gelerek son dönemde Yargıtay üyelik ve başkanlıklarına atanan Malatyalıları ve Malatya’da görev yapmış isimleri ziyaret ettiler. Ziyaretlerde Malatyalı ve Malatya’da görev yapan Yargıtay üyesi ve daire başkanlarına ‘hayırlı olsun’ denildi.

AYŞE ÖZÇELİK’E ZİYARET 

Malatya Heyeti’nden ilk ziyaret Yargıtay 3. Hukuk Dairesi Başkanı Ayşe Özçelik’e yapıldı. Yargıtay 20.Hukuk Dairesi Başkanı iken yakın zamanda emekli olan Malatyalı Ali Özçelik’in eşi olan Ayşe Özçelik, aslen Erzincan Kemaliyeli olsa da Malatya’da daha çok bulunduğunu, Malatya’yı ve Malatyalıları çok sevdiğini, kendisini katıksız bir Malatyalı gibi hissettiğini ifade etti. 7. Hukuk dairesi üyesi Malatyalı Betül Azizağaoğlu da Ayşe Özçelik’in ofisinde hazır bulundu.

Doğma büyüme Malatyalı olan Hâkim Betül Azizağaoğlu, Malatya Konak (Banazı) Beldesinden olduğunu ve soyadını da bu nedenle ‘’Konaklı’’ olarak aldığını söyleyen Milli Eğitim Bakanlığı Müşaviri Nurettin Konaklı’ya çocukken defalarca gittikleri Horata mesire yerinin güzelliklerini doyasıya yaşadığını ve burayı çok özlediğini söyledi. 

POYRAZOĞLU VE ÖZDEN’E ZİYARET 

İkinci ziyaret Ankara Cumhuriyet Başsavcısı iken Yargıtay üyeliğine atanan, kısa süre önce de 21. Ceza Dairesi Başkanı olan Hüseyin Poyrazoğlu’na yapıldı. Çok yoğun işlerine ara vererek ziyaretine gelen heyeti misafirperverlikle karşılayan Poyrazoğlu, sohbetin ardından misafirlerini dış kapıya kadar uğurladı. 

Yargıtay‘da üçüncü ziyaret 5. Ceza Dairesi üyesi olan Malatyalı Abbas Özden’e yapıldı. 1989 Turan Emeksiz Lisesi mezunu olduğunu söyleyen Özden, Yargıtay’a intikal eden binlerce dosyaya her geçen gün yenilerinin eklenmesi nedeniyle yoğun bir çalışma temposu içinde olduklarını söylerken heyetin ziyaretinden memnuniyetini dile getirdi.

MUZAFFER SAYIN’A ZİYARET 

9.Hukuk Dairesi Üyesi olan Malatyalı Mehmet Çamur’a yapılan ziyaretin ardından sonra Malatya’da uzun yıllar Başsavcı görevinde bulunan ve şuanda Yargıtay 14. Ceza Dairesi Üyesi olan Muzaffer Sayın’a yapılan ziyaret de oldukça duygusal anlar yaşandı.. Küçük çocuğunun Malatya’da dünyaya geldiğini söyleyen Sayın, eşi ve çocuklarının Malatya özlemi içinde olduğunu,  Malatya’nın samimi, sıcak ortamından sonra eşi ve çocuklarının Ankara’ya hiç ısınamadıklarını ifade etti. Heyette bulunan Malatyalılar Sayın’ın ziyareti için;  “Bir Malatyalı kadar belki daha fazla böylesine bir Malatya sevdalısı ile karşılaşmak ziyaret eden heyeti de şaşırttı desek abartmış olmayız” dediler. 

ORHAN ERDİM’E ZİYARET 

Heyet son ziyaretini yine Malatya’da uzun yıllar Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı ve Adli Yargı Adalet Komisyon Başkanlığı görevinde bulunan Yargıtay 1. Ceza Dairesi üyesi Orhan Erdim’e yaptı. Bu ziyarette Muzaffer Sayın da bulundu.  Burada da oldukça sıcak karşılanan heyet mensupları ile aslen Elazığlı olan Orhan Erdim arasında karşılıklı Malatya fıkraları anlatıldı. 

Ziyaret sırasında Malatyalılar Heyeti önümüzdeki dönemde ODTÜ’lü Malatyalılar Derneği, Malatya Gelişim Platformu ve Malatya tabanlı STK’lar tarafından "Malatyalılar Gecesi" organize edileceği dile getirilerek ziyaret edilen Yargıtay üyeleri Malatyalıların organizasyonlarına davet edildi.

HEYETTE KİMLER YER ALDI? 

Malatya Heyetinde  Emekli Yargıtay üyesi Sami Özfırat, emekli bürokrat Ertaç Önal, Milli Verimlilik Genel Müdürlüğü Daire Başkanı M. Kemal Akgül, Botaş Genel Müdürü Mehmet Konuk, Malatya eski Valilerinden emekli Anayasa Mahkemesi üyesi Mustafa Yıldırım, MASTOB Ankara Şube Başkanı Kamil Göksu, Milli Eğitim Bakanlığı Müşaviri Nurettin Konaklı, TAPDK Daire Başkanı Hasan Tanrıver, ODTÜ’lü Malatyalılar Derneği Başkanı Petrol Mühendisi  Ali Çelik yer aldı.

DEMİRDAĞ DA DAİRE BAŞKANI..

Bu arada, makamında olmadığı için ziyaret edilemeyen ve Malatya’da uzun yıllar Cumhuriyet Başsavcılığı görevinde bulunan Mustafa Demirdağ ise Yargıtay 14. Ceza Dairesi Üyesi iken geçtiğimiz 28 Mayıs 2015 tarihinde 14. Yargıtay Ceza Dairesi Başkanlığına seçilmişti. 

Demirdağ, Malatya Cumhuriyet Başsavcısı iken, Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığına  ve oradan da Yargıtay 14. Ceza Dairesi üyeliğine atanmıştı. Demirdağ son olarak Yargıtay 14. Ceza Dairesi Başkanlığına seçildi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız