SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yargıtay'dan 'Ceza Az' İtirazı..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da 2 ayrı pavyon işletmecisi grubun silahlı kavgasında 1 kişinin öldürülmesi ve 3 kişinin de yaralanması olayının zanlısına verilen cezadaki tahrik indirimini Yargıtay bozarak, daha fazla ceza verilmesine karar verdi.

Malatya merkezdeki eğlence merkezlerinin bulunduğu Cezmi Kartay Caddesi'nde 28 Mart 2007 tarihinde meydana gelen olayda, Serdar Özdemir ve beraberindeki 3 akrabası ile birlikte, başka bir pavyon da çalışan Ahmet Özkan ve yanındakilere sokak ortasında tabanca ile ateş açarak saldırmışlardı. Olayda ağır yaralanan Ahmet Özkan (55) hastanede ölürken, Veysel Korkmaz, Vahap Gürer ile olay esnasında caddede geçmekte olan Hüseyin Özgül adlı vatandaş ise yaralanmıştı.

Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada yargılanan katil zanlısı Serdar Özdemir'e mahkeme, "Kimden kaynaklandığı kesin olarak belirlenemeyen hafif haksız tahrik altında adam öldürmekten" 15 yıl olmak üzere diğer suçlarla birlikte toplam 21 yıl 1 ay 22 gün hapis cezası vermişti. Davada yargılanan diğer zanlılar B.Y., N.Ö., M.Ö., Ö.Ö. ve K.Ö ise beraat etmişti.

Yargıtay 1. Ceza Dairesi, beraat kararlarını onaylarken, Serdar Özdemir'e verilen hapis cezası kararını ise bozdu. Yargıtay 1. Ceza Dairesi, olayda adam öldürme ve adam öldürmeye teşebbüs suçlarında haksız tahrik olmadığına karar vererek, cezanın arttırılmasına karar verdi.

Bu arada, olay; Cezmi Kartay Caddesi'ndeki bir pavyonda 12 Temmuz 2006 tarihinde meydana gelen olayda, pavyon işletmecisi İlyas Ö.'nün (38), çıkan kavgada birahane işletmecisi Bekir Özdemir'i (32) öldürmesi nedeniyle, Özdemir ailesinin cinayetin işlendiği pavyonun yeniden faaliyet geçmesini istememesi üzerine çıkmıştı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız