SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yargıtay'dan MHP Kongresine Onay

0
Güncellendi - 2016-05-24 22:04:42
Yargıtay'dan MHP Kongresine Onay
A- A+ PAYLAŞ

Yargıtay 18. Hukuk Dairesi, MHP'de olağanüstü kongre kararı veren Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin kararını oy birliğiyle onadı.

Daire, Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin, "Kurultay Çağrı Heyeti" oluşturularak, partinin olağanüstü kurultaya götürülmesi kararının temyiz incelemesini tamamladı.

Karar, Yargıtay 18. Hukuk Dairesi Başkanı Mustafa Aysal tarafından açıklandı. Daire, Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin MHP'de olağanüstü kongre toplanmasına ilişkin kararını oy birliğiyle onadı.

Daire kararına karşı karar düzeltme isteminde bulunulamıyor. Yargıtay 18. Hukuk Dairesi, kararla ilgili gerekçesini birkaç gün içinde tamamlayarak, yerel mahkemeye gönderecek.

Bu kararla, Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin olağanüstü kongreyi toplamakla görevlendirdiği heyetin çağrısıyla kongre yapılabilecek.

MHP'DEN AÇIKLAMA..

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Yargıtayın Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesinin kararını onamasının ardından yaptığı açıklamada, "Bu karar sonrasında tüzüğümüzün 63. maddesinin genel başkanımıza verdiği yetkiye dayanarak sayın Genel Başkanımız, biraz evvel bir karar almak suretiyle 26 Haziran veya 10 Temmuz tarihlerinde Milliyetçi Hareket Partisini olağanüstü ama seçimli kurultaya götürme kararı almıştır." dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Yargıtayın, Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin olağanüstü kongrenin toplanmasına ilişkin kararını onamasının ardından, parti genel merkezinde açıklama yaptı.

Semih Yalçın, "Başlangıçtan beri ifade ettiğimiz ve Sayın Genel Başkanım Devlet Bahçeli Beyefendi'nin de sıklıkla söylediği gibi, Milliyetçi Hareket Partisi yargı kararlarına saygılıdır." diye konuştu.

Yargıtayın verdiği bu kararı da saygıyla karşıladıklarını ifade eden Yalçın, şunları söyledi:

"Bu karar sonrasında, tüzüğümüzün 63. maddesinin genel başkanımıza verdiği yetkiye dayanarak, Sayın Genel Başkanımız, biraz evvel bir karar almak suretiyle 26 Haziran veya 10 Temmuz tarihlerinde Milliyetçi Hareket Partisi'ni olağanüstü ama seçimli kurultaya götürme kararı almıştır. Sayın Genel Başkanımız bu kararı, öncelikli olarak Başkanlık Divanı'na, bilahare Milliyetçi Hareket Partisi Merkez Yönetim Kurulu'na taşımak suretiyle kendi teklifinin bu organlardan geçmesini talep edecektir. Söz konusu tarihlerde Ankara Arena'da kongre yapılmak üzere salon kiralanmıştır. Dolayısıyla, 63. maddenin 3. fıkrasına dayanarak ifadeye çalıştığımız bu husus, bundan sonraki aşamada Başkanlık Divanı'nda ve MYK'da görüşülmek suretiyle karar çıkartılacaktır."

Yalçın, olağanüstü kurultayın gündeminin ne olacağının sorulması üzerine de "Seçimli kongre, tüzük kongresi değil. Genel Başkanlık seçimli kongresi." değerlendirmesini yaptı.

Ankara, A.A.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız