SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Yargıya Güven Üst Düzeyde Olmalı'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Baro Başkan Yardımcısı Eyüp Kutlubay, avukatların başta sosyal güvenlik olmak üzere çok ciddi sorunlarının bulunduğunu bildirdi.

5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla Malatya Baro Yönetimi Atatürk Anıtı'na çelenk koyup, saygı duruşunda bulundu. Malatya Barosu'nda günün anlam ve önemiyle ilgili açıklamada bulunan Baro Başkan Yardımcısı Eyüp Kutlubay, "Toplumumuzda ülkemizin teminatı olan yargıya olan güven duygusu mutlaka en üst düzeyde olmalıdır. Bunun için adalet hizmetinin çağdaş bir yapıya adil ve hızlı bir işleyişe kavuşması mutlaka sağlanmalıdır. Olağanüstü şartların ürünü olan 1982 Anayasası ile ülkemizin idare edilemeyeceği gerçeği son siyasi gelişmelerle iyice anlaşılmış bulunmaktadır. Ülkemizin mevcut anayasa ile çağı yakalaması ve muasır medeniyete ulaşması mümkün değildir" dedi.

Kutlubay, avukatların sosyal güvenlik başta olmak üzere çok ciddi sorunlarının bulunduğunu da kaydetti.

MESAJLAR..
AKP Malatya Milletvekili Fuat Ölmeztoprak, Avukatlar Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda "Hukuk devletinin temel ilkelerinden olan savunma işlevini yerine getiren avukatlar, hakların alınıp korunmasında, dolayısıyla adaletin tecellisinde müstesna bir görev üstlenmekte, vatandaşların devlete olan güvenlerinin pekiştirilmesi anlamında da önemli bir sorumluluğa sahiptirler. Avukatlarımızın çalışma koşullarının iyileştirilmesi, karşılaştıkları sorunların giderilmesi yönünde yapılacak çalışmalar yargının gücünü ve güvenirliğini artıracaktır. Ak Parti iktidarımız bu konuda yapılacak düzenlemelerde üzerine düşen görevi yapacak ve her zaman olduğu gibi gereken desteği verecektir. Bu vesileyle tüm Avukatlarımızın 5 Nisan Avukatlar Gününü kutlar,Cenab-ı Hakk'tan tüm avukatlarımıza sağlık,huzur ve başarılar temenni eder, selam ve saygılarımı sunarım." dedi.

Kendisi de avukat olan Belediye Başkanı Cemal Akın'ın mesajı ise şöyle:

"Hukuk hakimiyetinin ve üstünlüğünün en önemli unsurlarından birisi olan avukatlar, insanların savunma hakkını üstlenerek demokrasinin yerleşmesinde ve gelişmesinde de önemli bir konuma sahiptir.

Adil yargılanmanın temel unsuru olan Avukatların tatmin edici mesleki standartlara ve çağdaş çalışma şartlarına kavuşturulması hukuk devleti olmanın vazgeçilmez bir gereğidir.

Yargının temel öğelerinden birisi olan savunma hakkı, adaletin sağlanmasında birinci şarttır. Hak arama özgürlüğü, yargı önünde herkesin savunma hakkını kullanabilmesini gerektirmektedir.

Yargı sisteminde savunma hakkı, temel hakların öncelikli olanlarındandır. Hukuk devletinin temel öğelerinden savunma işlevini yerine getiren avukatlar, bireyleri hakları konusunda bilgilendirip, yönlendirerek ve bu hakların alınıp korunmasında yardımcı olarak önemli bir görevi yerine getirmektedirler.

Avukatlar, üstlendikleri bu önemli görevle, adaletin sağlanmasına hizmet ettikleri gibi, vatandaşların devlete olan güvenlerinin pekişmesine de katkıda bulunmaktadır.

Adil yargılanmanın temel unsuru ve çağdaş hukuk sisteminin ayrılmaz öğesi olan avukatlarımızın özlük haklarının iyileştirilmesi ve ülkemizde adaletin en adil bir şekilde tesis edilmesi temennisiyle bütün meslektaşlarımın günlerini kutluyor, saygılar sunuyorum."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız