SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Yargıya Taşıyacağız'

A- A+ PAYLAŞ

MHP il başkan yardımcısı Avukat Hakan Omaç, belediye otobüslerine "Tayyip Erdoğan Geliyor, Malatya Evet Diyor" afişlerinin asılmasının yasal olmadığını öne sürdü ve konuyu yargıya taşıyacaklarını bildirdi.

Omaç, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şöyle dedi:

"12 Eylül’de yapılacak olan referandumla ilgili sürecin başlaması ile birlikte, AKP’nin iktidar gücünü devlet ve kamu imkânlarını pervasızca hak nizam tanımadan kullandığı görülmektedir.

AKP İl Yönetimi tarafından bir süreden beri ilimizde kamu hizmeti yapan Belediye otobüslerine ‘’Tayyip Erdoğan Geliyor Malatya evet diyor’’. şeklinde afiş ve broşür asılmak suretiyle ,propaganda yasaklarına ve hukuka aykırı hareket edilmekte ve bu durum maalesef şehrimizi idare eden mülki idare amirlerince seyredilmekle kalınmaktadır.

3376 sayılı anayasa değişikliği’nin halk oylamasına sunulması hakkında kanunun 5/ A maddesinde ‘’propaganda serbestliği ve süresinin oy verme gününden 7 gün önce belirtilmiş ve bu serbestlik ve süreye getirilen sınırlamalarında yine 298 sayılı seçimlerin temel hükümleri ve seçmen kütükleri hakkında kanunun 49 ile 66. maddeleri arasında düzenlenmiştir.

Yine aynı kanunun 60 ile 65. maddeleri arasında flama, afiş, pano gibi propaganda reklam araçlarının nerelere asılacağı konusunda ilçe seçim kurullarına yetki verilmiştir.

Her halukarda kamu araçları aracılığıyla propaganda yapılması ise zaten kanuna aykırıdır.

Milliyetçi Hareket Partisi olarak AKP’yi uyarıyoruz. Bu hakkaniyete uygun olmayan, aynı zamanda ahlaki de olmayan tutum ve davranışlardan kaçınmaya çağırıyor, kamu yetkilerini ve sorumlu her kurumu iktidar gücünün etkisinde kalarak iktidara yandaş tavır sergilemekten kaçınmaları yönünden uyarıyorum.

Yarın bu güç gidecektir. Devlet her zaman baki’dir.

AKP’nin kamu hizmeti veren Belediye otobüslerine astıkları ilanlarda vatandaşın tercihini etkileyecek bir tarafgirlik sergileyen pankartları belediye yetkililerinin halk otobüslerinde teşhir etmelerini doğru bulmuyoruz.

Bu konuyu yargıya taşıyacağımızı da ifade etmek istiyorum."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız