SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Yargıya Taşıyacağız'

A- A+ PAYLAŞ

9 bin dönümden fazla bir alanın ‘Meraların Islahı’ adı altında 25 yıllığına 8 firmaya kiralanması, hayvanlarını nerede otlatacaklarını bilmeyen Akçadağ’a bağlı köylüleri kara kara düşündürüyor

“İHALEYİ TESADÜFEN ÖĞRENDİK”
Tarım İl Müdürlüğü Mera Komisyonu tarafından “Atıl alanların ıslah edilmesi’ koşuluyla Akçadağ’da 9 bin dönümden fazla bir alanın aralarında Karadeniz’den firmalarının da bulunduğu 8 firmaya, 25 yıllığına kiralanmasına tepkiler çığ gibi artıyor. Köylüye ait olan 3000 dönüm mera alanından yaklaşık 1.500 dönümünün kendilerinden habersiz olarak ihaleye çıkartıldığını iddia eden Akçadağ İkinciler Köyü sakinleri, “ Meralarımızın kiraya verileceğini bizlere bildirmediler, hatta sakladılar. İlanı, Maliyenin ilan panosunda gören bir köylümüzün uyarısı ile öğrendik ve ihalenin iptal edilerek köylülere verilmesi için hemen Vali Bey’e koştuk. Durumumuzu anlattık. Meralarımızın kiraya verilmemesi gerektiğini gerekçesi ile anlattık ama başarılı olamadık” dediler.

“HAKSIZLIĞI YARGIYA TAŞIYACAĞIZ”
Köylüler ayrıca “Mera alanlarımız en iyi yerlerde ve en verimli alanlardı. Atıl halde de değillerdi” diyerek kiralamanın açıklanan gerekçelere de aykırı olduğunu iddia ettiler ve ihalenin iptali için yargı yoluna başvuracaklarını ve demokratik tepkilerini sürdüreceklerini belirttiler.

Akçadağ İkinciler Köyü Muhtarı Hasan Akbaş, İkinciler Köyü kalkındırma ve Dayanışma Derneği başkanı Ali Hayta ve köylüler, yapılan ihalenin sosyal devlet ilkelerinden uzak tamamen sermayeye yönelik olduğunu vurgulayarak, iptali için dava açacaklarını belirtiler.

“CEDDİMİZDEN KALAN ARAZİLERİMİZ ELİMİZDEN ALINIYOR”
Konu ile ilgili olarak köy muhtarı Akbaş; “Köyümüz büyük bir köy. 200 hanemiz, 200 büyükbaş hayvanımız ve her biri yüzden fazla olan küçükbaş hayvanımız var. Biz bu hayvanlarımızı nerede otlatacağız. Hayvancılık desteklenecekse, başta ihtiyacı olanlar ve gençler olmak üzere köylülerimiz desteklenmelidir. İdari hakkımızı korumak için dava açma hazırlıklarına başladık’ derken, Dernek Başkanı Ali Hayta, “Mera alanlarımızı kiralayacaklarını bizlere bildirmediler. Hatta ‘Yok öyle bir şey’ diyerek sakladılar da. Ama şüphelendik bir arkadaşımızı ilanları izlemesi için görevlendirdik. Onun uyarısı ile öğrendik ve heyet halinde doğru Vali beye koştuk. Durumumuzu anlattık. Meralarımızın kiraya verilmemesi gerektiğini gerekçesi ile anlattık. Ama başarılı olamadık. Kiralanan mera alanlarımız verimli ve de kiralamaya gerekçe olarak gösterilen atıl halde de değildi. Bu yapılan işlemi Yunanlıların Gümülcinelilere yaptığı işlemle aynı görüyoruz. Ceddimizden kalan arazilerimizi elimizden alarak ciğerlerimizi yakıyorlar” diye konuştu.

Köylüler ise muhtar ve dernek başkanının konuşmalarını destekleyerek kiralama işleminin iptal edilmemesi halinde demokratik tepkilerini sürdüreceklerini ifade ettiler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız