SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yargıya Taşıyacağız"

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:51:35
A- A+ PAYLAŞ
 
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya İl Başkanı Arif Yıldız, Malatya Belediyesi eliyle gerçekleştirilen bir ağaç katliamına tanık olduğunu ve bunu yargıya taşıyacaklarını belirtti. 
 
MHP Malatya İl Başkanı Arif Yıldız, merkez ilçe başkanı Mehmet Ali Kaya ve diğer parti yöneticileriyle birlikte parti binasında yaptığı basın açıklamasında, “Şehrimiz, 27 Mayıs 2012 tarihinde Malatya Belediyesi eliyle gerçekleştirilen bir ağaç katliamına tanık olmuştur. Çarmuzu yolu üzerindeki Turgut Temelli Caddesinde bulunan 150 farklı türde, çok sayıda ağaç, Belediye ekiplerince kesilerek imha edilmiştir. Adeta halkın gözünden kaçırılmak için, bir gece operasyonuyla kesilen ağaçlardan geriye belleğimizden koparılan anılar, ciğerlerimize enjekte edilen karbondioksit ve utanç verici bir çirkinlik kalmıştır. 50-60 yaşlarında olan ağaçların yerine yenilerinin dikileceği gibi gerekçeler hiçbir anlam taşımamaktadır. Bu, yetişkinleri öldürebiliriz, onların yerini yeni doğacak çocuklarla dolduracağız gibi akıl ve vicdanın kabul etmeyeceği bir mazerete sığınmaktan başka bir şey değildir. Malatya Belediyesi'nin bu ağaç düşmanlığına sık sık tanık olan şehir sakinleri ve Milliyetçi Hareket Partisi İl Teşkilatı olarak bu tabiat düşmanlığını şiddetle kınıyor, Belediye'nin söz konusu eylemlerine bütün gücümüzle karşı çıkarak yasal olan tüm yolları deneyeceğimizi ilan ediyoruz” dedi. 
 
“Yüce dinimizin yüce Peygamberi'nin 'Biriniz elinde bir fidan olduğu halde kıyamet kopmaya başlasa, kıyametin kopması gerçekleşinceye kadar o fidanı dikmeye imkanı olursa onu diksin' veciz buyruklarını ve yüce kitabımızın cennet tasvirlerindeki vurguları dikkate aldığımızda, görüyoruz ki kendilerini dindarlığın ve muhafazakarlığın teminatı görenler, işlerine gelmediği noktalarda dini değer ve buyrukları hiçe sayabilmektedirler” diyen Yıldız, "Malatyalılar olarak bunların hesabını yasalar yoluyla ve vicdanlarda sormaya devam edeceğiz. Muhtemel benzer katliamların önünde durmak ve engellemek için de gücümüzün son raddesine kadar şehrimizi müşahede altına alacağız” diye konuştu.
 
Yıldız, belediyenin bir yandan ağaç keserken, diğer yandan da fahiş fiyatlarla fidan ve ağaç almasının tezat olduğunu söyledi. Malatya Belediyesi'nin ağaç katliamını yargıya taşıyacaklarını söyleyen Yıldız, Kayseri Belediyesi asırlık 14 çınar ağacını koruma altına alıp tescil yaptırırken, Malatya Belediyesi'nin çınar ağaçlarını kesmesine anlam veremediklerini kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız