SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Yargıya Taşıyacağız'

A- A+ PAYLAŞ

Eğitim Sen Şube Başkanı Cengiz Karabay, Malatya'da da okul müdürlüğüne atanan birçok ismin "yandaş bir sendikanın" üyeleri olduğunu öne sürdü ve yasalara uygun olmayan atamaları idari yargıya taşıyacaklarını söyledi.

Karabay, düzenlediği basın toplantısında şöyle dedi:

"AKP kadrolaşma, eğitimin gericileştirilmesi ve dinselleştirilmesi amacı ile Bakan Hüseyin Çelik tarafından kabine değişikliği öncesi yaptığı yönetici atamaları kamuoyu tarafından bilinmektedir. İlimizde de birçok okul müdürünün atanması yapılmış, atanan kişilerin sendika bilgileri incelendiğinde yandaş bir sendikanın üyeleri olduğu açıkça görülecektir.

Bu güne kadar yönetici atamaları MEB’nın sürekli değiştirildiği düzenlemelerin yargı kararları ile iptal edilmesi sonucu adeta yapılmaz hale gelmiş, Bakanlık kendinden kaynaklı hataları düzeltmek yerine, daha büyük hatalar yaparak gidermeye çalışmıştır. Asaleten atamaları sayın bakan 657 sayılı yasanın 76. maddesine dayanarak yapmıştır. Bu uygulama tamamen hukuk dışı bir şekilde kullanılmıştır. Bu durum uygulama açısından ve uygulamanın sonuçları açısından doğru değildir. Bu uygulamaya son verilmesi gerekmektedir.

MEB bünyesinde her türden yaygın ve örgün eğitim kurumlarında verimlilik arttırılmak isteniyorsa, Eğitim- Sen olarak bu güne kadar koşulların ancak seçimle gelecek yöneticiler ile olacağını savunduk, savunacağız.

Öncelikle yeni bir yönetmenlik hazırlamalı ve yürürlüğe konulmalıdır.

Yönetmenlik hazırlanıp yürürlüğe girene kadar 2005-2006 Müdür yardımcılığı sınavını kazananların atamaları yapılmalıdır.

Yönetmelik hazırlanması aşamasında Danıştay kararları dikkate alınmalı.

Yönetici kadroları önceden ilan edilmeli.

Yönetici olarak seçilecekler en az 5 yıllık öğretmen olmalıdır.

Yöneticilikte sınav esas alınmalı sınav tarihleri önceden ilan edilmelidir.

AKP’nin yaptığı yönetici atamalarına ve keyfiliğine karşı, eğitimin dinselleştirilmesi ve gericileştirilmesine karşı Eğitim- Sen olarak, atamaları idari yargıya taşıyacağız. Eğitimin sorunlarının çözümü ancak eğitim emekçilerinin iradesi ile olacaktır. Bu süreç AKP’nin keyfi tutumuna, kadrolaşmasına bırakılmamalı ve bırakmayacağız. Her türlü fiili-meşru ve hukuksal mücadeleyi yürüteceğiz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız