SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yarı Final Turu'nda 1. Oldu

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:33:29
Yarı Final Turu'nda 1. Oldu
A- A+ PAYLAŞ

TÜBİTAK Alternatif Enerjili Araç Yarışlarına katılan "Battalgazi" isimli güneş arabası ile İnönü Üniversitesi, elektromobil kategorisinde yarı final turunda birinci oldu. 

62 takımdan oluşan yaklaşık bin 800 öğrencinin katılımıyla Kocaeli Körfez Yarış Pisti'nde gerçekleştirilen TÜBİTAK Alternatif Enerjili Araç Yarışlarına İnönü Üniversitesi, Formula-G ve elektromobil kategorilerinde Battalgazi Solar Car takımı ile temsil edildi.

İki gün süren yarışlara Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, TÜBİTAK Başkanı Yücel Altunbaşak ve üst düzey yöneticiler katıldı.

TÜBİTAK Bilim ve Toplum Daire Başkanlığı, alternatif enerji kaynaklarına dikkat çekilmesi ve üniversite öğrencilerinin fikirlerinin üretime geçirilebilmesi amacıyla 2005 yılından bu yana Alternatif Enerjili Araç Yarışları düzenliyor. Elektrikli araç uygulamalarında dünya genelindeki gelişmeler göz önüne alınarak yarışmalara bu yıl, "Hidrojen" ve "Güneş" kategorilerine ek olarak, "Elektromobil-Batarya Elektrik Enerjili Araç Yarışı" da eklendi.

Malatya İnönü Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Cem Onat'ın akademik danışmanlığını ve Makine Mühendisliği Bölümü öğrencisi Musap Karaca'nın ekip kaptanlığını yaptığı takım, elektromobil kategorisinde yarı final turunda birincilik elde ederken, Formula-G kategorisinde ise Battalgazi Solar Car Final yarışında 8'inci oldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız