SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yarıdan Çoğu İlk-Orta Mezunu

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:45:32
Yarıdan Çoğu İlk-Orta Mezunu
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da 16 parti ve bağımsızdan seçime katılacak olan toplam 99 milletvekili adayının eğitimlerine bakıldığında 47 milletvekili adayının üniversite mezunu olduğu ortaya çıkıyor. 39 milletvekili adayı eğitim düzeyini orta dereceli okul (ortaokul- lise ve dengi) olarak belirtirken geri kalan 13 aday ise ilkokul mezunu olduğunu bildirdi.

Adayların mesleklerine bakıldığında ise en fazla 10 aday ile emekli başı çekiyor. Emekli adaylardan sonra ise 9 aday avukat, 9 aday ise işçi olarak gözüküyor. Adaylardan 5’i mesleğini ev hanımı olarak belirtirken 6’sı ise işadamı olarak belirtti. Yine 1 aday mesleğini pilot olarak belirtirken, 1 aday kuaför, 1 aday ise çiftçi olarak meslek tanımını belirtti. Diğer adaylara bakıldığında ise, eczacı, mühendis, işletmeci, müşavir, güvenlik görevlisi, harita teknikeri, doktor, ekonomist, gazeteci, araştırmacı ve ziraat mühendisi olarak değişik meslek gurupları göze çarpıyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız