SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yarım Kalan Bir İşi Tamamlayacağız"

0
Güncellendi - 2018-06-20 02:27:08
A- A+ PAYLAŞ

Sosyal Politikalardan Sorumlu AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, "24 Haziran'da oylarını kullanacaksınız, sizinle yeni ve büyük bir Türkiye'ye uyanacağız" dedi.

Çalık, 24 Haziran'da yapılacak olan Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi kapsamında ziyaretlerini sürdürdü.

Malatya Tarım ve Hayvancılık Platformu (MATHAP) tarafından düzenlenen kahvaltı programına katılan Çalık, Muharip Gaziler Derneği ile Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı'nı ziyaret etti. Kernek'te esnaf ziyaretinde bulunarak, vatandaşlarla bir araya gelen Çalık, evde bakım hizmeti alan ve yatağa bağımlı hastaları ziyaret etti. Çalık, seçim çalışmaları kapsamında Çilesiz Mahallesi'nde düzenlenen mahalle toplantısında vatandaşlara hitap etti.

Sosyal Politikalardan Sorumlu AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık ilk olarak Malatya Tarım ve Hayvancılık Platformu (MATHAP) tarafından düzenlenen kahvaltı programına katıldı.

Programda konuşan Malatya Tarım ve Hayvancılık Platformu (MATHAP) Başkanı İhsan Akın, "Önümüzde önemli bir seçim var, bu anlamda da cumhurbaşkanımız yedi düvelle mücadele ediyor. Bu mücadelede hem içeriden hem de dışarıdan hainler var. Onlara yardım ve yataklık yapanlar var. Bu anlamda bizim cumhurbaşkanımızın yanında durmamız gerekiyor. İstikrarın devam etmesi lazım. Yeni bir sistem var; bu sistemi iyi bilen ve sahaya en iyi şekilde yansıtacak olanlara görev vermeliyiz" dedi.

Birlik başkanları, istikrarın devam etmesini istediklerini belirterek, "Bir söylenti var; 'Cumhurbaşkanlığında Recep Tayyip Erdoğan'a oyumuzu vereceğiz ama milletvekilliğinde oy vermeyeceğiz.' Bu FETÖ, Amerika'nın, İsrail'in lafıdır. Canımızla her şeyimizle cumhurbaşkanımızın yanındayız" dediler.

Sosyal Politikalardan Sorumlu AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, uluslararası güçlerin ve terör örgütlerinin hedefinde Türkiye'nin olduğunu kaydetti.

Çalık, Türkiye'nin en önemli hedef haline gelmesinin sebebinin Recep Tayyip Erdoğan olduğunu ifade ederek, "Uluslararası güçlerde, terör örgütleri de Recep Tayyip Erdoğan'sız bir Türkiye tasavvur ediyorlar. Recep Tayyip Erdoğan'sız bir AK Parti ve AK Parti'siz bir Türkiye. 2002 öncesi eski Türkiye'ye döndürmek, hasta adam Türkiye'yi yeniden yatağına yatırmak, Amerika'nın karşısında el pençe divan duran, imam hatiplerin orta kısımlarını kapatan, başörtüleri meclisten, kurumlarda, okullardan geri çıkarmak isteyen zihniyeti yeniden hortlatmak isteyenler var. Bugün Allah'a hamdolsun okullarımızda Peygamber Efendimizin hayatı okunuyor. Kuran-ı Kerim, Siyer-i Nebi dersleri veriliyor. Meclisten çıkarılan Merve Kavakçı'ya, 'Bu kadına haddini bildirin' diyen o zihniyete destek verenlere milletimiz 24 Haziran'da haddini bildirecek" dedi.

Çalık, daha sonra Muharip Gaziler Derneği ile Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı'nı ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Çalık, "24 Haziran'ın ne kadar önemli olduğunu, büyük Türkiye fotoğrafının sizler için ne kadar önemli olduğunu, bu uğurda vatanımız için göğsünü siper den büyüklerimizin büyük fotoğrafı gördüğünü biliyorum. Cumhurbaşkanımıza, ülkemize, milletimize, vatanımıza, bayrağımıza sahip çıktığınız için ellerinden öpüyorum. Şehitlerimiz bizim kahramanlarımız. Onlar bu toprakları vatan yapan, bu topraklar uğruna canlarını veren gururlarımız. Gazilerimize şükranlarımızı sunuyorum. Şehitlerimizin emanetleri olan şehit ailelerimize hep sahip çıktık. Asla seçim dolayısıyla birileri gibi şehit ailelerimizi istismar etmedik. Birileri gibi sadece seçimde ziyaret edip, sonra ilgisiz kalmadık. AK Parti iktidarıyla birlikte öncelikle Anayasamızı değiştirdik, 'Şehit ailelerimize ve gazilerimize yapılacak her türlü düzenleme Anayasamızın eşitlik ilkesine aykırı değildir' dedik. Sizlere verilmesi gereken destekleri vermeye gayret ettik. Biz size hangi desteği verirsek verelim şehidimizi geri getirmez ama bir nebzede olsa şehitlerimizin emaneti ve gazilerimize en müreffeh yaşam kalitesini sunmak bizim boynumuzun borcudur" ifadelerini kullandı.

Çalık, daha sonra Kernek'te esnaf ziyaretinde bulunarak, vatandaşlarla bir araya geldi. 24 Haziran için destek isteyen Çalık, 'durmak yok yola devam' dedi.

Sosyal Politikalardan Sorumlu AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, daha sonra evde bakım hizmeti alan ve yatağa bağımlı vatandaşları ziyaret ederek, seyyar sandık uygulamasını anlattı.

83 yaşındaki engelli Hürrihan Taylan ile 64 Yaşındaki Mehmet Can Güngör'ü ziyaret eden Çalık, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurulduğu günden bu yana ilk kez bir işlem başlatıyoruz. Evde bakımı yapılan, yatağa bağımlı olan annelerimiz, babalarımız, engellilerimiz için seçim sandığını eve götüreceğiz. İsteyen hastalar da il sağlık müdürlüklerine başvuruda bulunarak, ambulansla oy kullanmaya gidebilir. Yüksek Seçim Kurulu'na muhtarlıklarımız aracılığıyla başvuru yapmışlar ise sandıklar eve geliyor. Cumhurbaşkanımızın talimatıyla yapmış olduğumuz yasal düzenlemeyle engeli ya da hastalığı dolayısıyla yatağa bağımlı olan vatandaşlarımız Yüksek Seçim Kurulu'na iletilmek üzere muhtarlıklarımıza başvurdu, muhtarlıklarımız İl Seçim Kurullarına iletti. İl Seçim Kurulları da evde bakım hastası ve hastalığı nedeniyle yatağa bağımlı olan vatandaşlarımız için sandığı eve getiriyorlar. Bu ilk kez yapılan bir işlem" diye konuştu.

Yatağa bağımlı olan hastalar ise daha önce oy kullanma işlemi esnasında yaşadıkları sıkı8ntıları anlatarak, uygulamanın kendileri açısından çok iyi olduğunu belirttiler.

Çalık daha sonra Çilesiz Mahallesi'nde vatandaşlarla bir araya geldi. Çalık, mahalle toplantısında yaptığı konuşmada, 24 Haziran'da yapılacak olan seçimlerin Türkiye için büyük önem taşıdığına vurdu yaptı.

"Yeniden Parlamenter Sisteme dönmek istiyoruz. TRT'yi kapatmak istiyoruz. TİKA'yı kapatmak istiyoruz. Tamam" diyenlere inat 24 Haziran'da Çilesiz Mahallesi'nin 'Durmak yok yola devam' diyeceğini ifade eden Çalık, "24 Haziran'da yarım kalan bir işi tamamlayacağız. 16 Nisan 2017 referandumunda Çilesiz yüzde 60 'evet' demiş. 'Yüzde 60 ile Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni istiyorum' demiş. Şimdi orada yarım kalan bir iş var, bu işi tamamlamak yine Çilesiz'e düşer. 16 Nisan'da yarım kalan işimizi 24 Haziran'da tamamlamak Çilesiz'e düşer. Allah nasip ederse 24 Haziran'da yarım kalan işimizi bitireceğiz. 24 Haziran'da iki evet vereceğiz. Cumhurbaşkanlığı'nda Recep Tayyip Erdoğan ve yol arkadaşları için AK Parti'ye 'evet' vereceğiz. Bütün kardeşlerimin mutlaka sandığa gidip, oylarını kullanmasını arzu ediyorum. 24 Haziran'da oylarını kullanacaksınız, sizinle yeni ve büyük bir Türkiye'ye uyanacağız" şeklinde konuştu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız