SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yarım Katrilyonluk İhaleler Kime?

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:06:45
Yarım Katrilyonluk İhaleler Kime?
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi’nin Ahmet Çakır’ın belediye başkanlığı görevi sırasında yaptığı ihalelerin konuları, tutarları ve kimlere verildiği bilgileri, CHP Milletvekili Veli Ağbaba’nın, İçişleri Bakanı Muammer Güler’in yanıtlaması isteğiyle verdiği soru önergesinin yanıtı ekinde yeraldı.

İçişleri Bakanlığı’nın Ağbaba’ya ilettiği bilgiye göre; Malatya Belediyesi’nde Ahmet Çakır’ın başkanlık görevine seçilmesinden sonra 1 Nisan 2009 ile 31 Aralık 2012 tarihleri arasında yapıldığı belirtilen toplam 401 milyon 970 bin TL (401 trilyon 970 milyar lira) tutarında 698 ihale ile  2013 yılı başından  Mart ayına kadar toplam 38 milyon 919 bin TL’lik (38 trilyon 919 milyar liralık) 40 ihale yaptı.

İhale listesine göre, belediye ihalelerinin aslan payını, belediye şirketleri olan Esenlik ile Kültür A.Ş. aldı. Bu şirketlerin de aldığı ihaleleri taşeronlara devrederek yaptırdığı bilinirken, İçişleri Bakanlığı’nın yanıtında bu alt şirketlere ilişkin bir bilgi bulunmuyor.

Malatya Belediyesi’nin, Ahmet Çakır dönemindeki ihalelerine ilişkin; ihale konuları, tutarları ve kimlere verildiğine dair tam listeyi okumak için TIKLAYINIZ:

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız