SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yarım Trilyonluk Cihazlar Malatya'da Kaldı

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı huzurevinde 1998 yılında kurulan Fizik Tedavi Merkezi için alınan yaklaşık yarım trilyon liralık cihazlar, çeşitli nedenlerden dolayı 7 yıllık süreçte kullanılmayınca, Beydağı Devlet Hastanesi'ne devredildi. Cihazların, bir ara başka illerdeki merkezlere nakli de söz konusu olmuştu.

Malatya Sosyal Hizmetler İl Müdürü Yakup Güler (fotoğraftaki), Malatya Huzurevi bünyesinde 1998 yılında kurulan Fizik Tedavi Merkezi için alınan cihazların şimdiye kadar çeşitli nedenlerden dolayı kullanılmadığını belirtti. Güler, " Atıl vaziyetteki bu cihazların insanımızın hizmetine sunulmasını çok arzu ettik.Bir ara ilimizden alınarak başkaca şehirlerdeki kimi merkezlerde kullanılması da gündeme geldi. Huzurevi sakinlerimizin buna ihtiyacı vardı. Ancak fizik tedavi uzmanı doktor kadromuz olmayınca cihazlar işlevsiz kaldı.Biz şehrimiz sınırları içerisinde bu cihazların kalmasını istedik. Malatya İl Sağlık Müdürlüğü ile yaptığımız protokol çerçevesinde huzurevindeki toplam 21 adet fizik tedavi cihazlarıyla egsersiz cihazları Beydağı Devlet Hastanesi Fizik Tedavi Ünitesi'ne devredilmiştir. Kullanım hakkı müdürlüğümüzde kalacak olan cihazlardan huzurevi sakinleriyle Özürlüler Derneği'ne üye özürlü vatandaşlarımız öncelikli olarak yararlanacaktır" dedi.

Malatya Sağlık İl Müdürü Dr. Sezai Demirel ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Yakup Güler'in arasında imzalanan protokolün Vali Osman Derya Kadıoğlu'nun onaylamasından sonra toplam 21 adet cihazın Beydağı Devlet Hastanesi'ne teslim edildiği kaydedildi.

Fizik Tedavi Uzmanı atanmadığı için devre dışı kalan, bir ara, Türkiye genelinde 3 farklı fizik tedavi işlevi de veren huzurevine gönderilmesi gündeme gelen cihazların Malatya'da kalması için yerel basında haberler yayınlanmıştı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız