SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yarım Trilyonluk 'Tokat'!

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da, kredi kartının limitini hileli yollarla yükselterek, işyerlerinden 500 bin YTL tutarında alışveriş yapılmış gibi gösterdikleri iddia edilen 6 kişi yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Malatya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Dolandırıcılık Bürosu Amirliği ekiplerince yapılan bir çalışmada, Malatya merkez İnönü Caddesi'nde H.G. adlı şahsa ait işyerindeki post makinesiyle E.Ö. adlı şahsa ait kredi kartına hileli yollarla 500 bin YTL iade işlemi yapıldı. Kredi kartının limitinin 3 bin 500 YTL'den 503 bin YTL'ye çıkartıldığı tespit edildi.

Yapılan hileli işlemin ardından E.Ö. ile işbirliği içerisinde bulunan H.A., S.K., M.A., S.D. ve M.A., adlı şahıslara ait işyerlerinden anlaşmalı olarak 495 bin YTL harcama yapıldığı ve E.Ö. ile suç ortağı olan H.A.'nın işyerlerinin hesaplarına aktarılan paraları işyeri sahipleri ile birlikte bankalardan çekerek kaçtıkları kaydedildi.

Bankanın olayı öğrenerek suç duyurusunda bulunması üzerine başlatılan soruşturma kapsamında, Tekirdağ'da yakalanan E.Ö. ile suç ortağı olan H.A., getirildikleri Malatya'da tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Soruşturma kapsamında işyerlerindeki post makinelerinden para çekilen ve alışveriş yapılmış gibi gösteren S.K., S.D., M.A. ve H.G. yakalanarak gözaltına alındı. Polis firarda olan M.A. adlı şahsı ararken, gözaltına alınan 4 kişi adli makamlara sevk edildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

EMNİYET AÇIKLAMASI..
Emniyet Müdürlüğü de konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

"24.08.2008 günü idaremiz İnönü Caddesi No:85 sayılı yerde bulunan Tutku Çanta isimli H.G.’ye ait işyerinde bulunan Türk Ekonomi Bankasına ait Post makinesi ile E.Ö. isimli şahısa ait HSBC kredi kartına hileli yollarla 500.000.00 YTL iade işlemi yapılmış limiti 3.500.00 YTL olan kart 503.500.00 YTL çıkarılmış akabinde 2 gün sonra E.Ö. isimli şüpheli ile iş birliği içerisinde bulunan H.A., S.K., S.D., M.A., M.A. ve T.S. isimli şahıslara ait işyerlerinde anlaşmalı olarak toplam 495.000.00 YTL harcama gerçekleştirilmiş; E.Ö. ve suç ortağı olan H.A. isimli şahıslar bu işyerlerinin hesaplarına aktarılan parayı işyeri sahipleri ile birlikte bankalardan çekmiş ve bu paralarla birlikte ilimizden kaçmışlar, şüpheli E.Ö. ve H.A. isimli şahıslar görevlilerimizin yapmış olduğu çalışmalar neticesinde Tekirdağ ili Çorlu ilçesinde 20.11.2008 günü yakalanmışlar ve ilimize intikal ettirilmişler. 21.11.2008 günü sevk edildikleri Adli Mercilerce tutuklanmışlar. Yapılan çalışmalar neticesinde E.Ö. isimli şahısla iş birliği yaparak işyerlerindeki Post makinelerinden para çekilen ve alış veriş yapılmış gibi gösterilen S.K., Ç.D., M.A., T.S. ve kredi kartına yükleme yapılan H.G. isimli şahıslar haklarında düzenlenen tahkikat evrakları ile birlikte 24.11.2008 günü sevk edildikleri Adli Mercilerce tutuklanmışlardır.

Halkın huzur ve güveninin sağlanabilmesi amacıyla bu ve benzeri suç şebekelerine karşı daha etkin ve verimli çalışmalara devam edilecektir.

Sizlere daha fazla yardımcı olabilmemiz için bize telefonumuz 155 Polis İmdat telefonundan ulaşabileceğiniz gibi www.malatya.pol.tr. Ve http://mail.tr.net.tr. İhbar adreslerinden de ulaşabilirsiniz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız