SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yarın Seçim Varmış Gibi Çalışıyoruz"

0
Güncellendi - 2016-09-22 03:18:30
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Enver Kiraz, her an seçim olacakmış gibi örgütlenme çalışmalarını sürdürdüklerini söyleyerek, “ En son 1 Kasım seçimlerini yaşadık. O seçimin ardından her platformda Malatya’nın sorunlarını dile getirdik. Bundan sonra Malatya’da bin kişilik ekibimizle her sokakta ve her mahallede olacağız. Bu temsilcilerimiz aracılığıyla CHP, her ilçede, her mahallede, her sokakta halkla dostça ilişkiler kuran bir parti olacak” dedi.

CHP İl Başkanı Enver Kiraz, Olağan İlçe Başkanları Toplantısının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Malatya’da önemli çalışmalar yaptıklarını söyleyen Kiraz, “Bu çalışmaların belki de en önemlisi mahallerde kurduğumuz sandık çevre örgütlenmeleridir. Bu örgütlenmelerle sandıkta görev yapacak kişiyi belirlemiyoruz. O sandık çevresindeki seçmenden sorumlu olan partimizin bir yetkilisini belirliyoruz. Bu temsilci sokak temsilcisidir. Bunun bir üst basamağı da mahalle temsilcisidir. Bu temsilcilerimiz oradaki halka dostça ilişkiler kuracak ve halkla dostça ilişkiler kuran bir CHP’yi önümüzdeki süreçte daha da geliştireceğiz. Bununla ilgili gerekli olan görevlendirmelerimizi yaptık. Bundan sonra Malatya’da bin kişilik ekibimizle her sokakta ve her mahallede olacağız. Halkımızın bir sorunu olduğunda oradaki temsilcilerimiz aracılığı ile bize ulaşabilirler” şeklinde konuştu.                                                                                                                                       

“FETÖ ile bağı olmayanlar mağdur edilmesin”

Enver Kiraz, hükümetin darbe ile mücadelede, FETÖ ile taban tabana zıt sendikalara üye kamu çalışanlarını haksız ve hukuksuz bir biçimde açığa alarak ciddi mağduriyetler yarattığını söyledi.  Parti genel merkezinde ve illerde kurulan komisyonlara her gün onlarca başvuru yapıldığını aktaran Kiraz “Açığa alınan öğretmenler arasında bize çok başvuru oldu ve bu öğretmenlerin birçoğu CHP’li ailelerin çocukları.15 Temmuz’da ortaya koyduğumuz ruhla her türlü terörle mücadeleye destek vermeye hazırız ama böyle sorgusuz sualsiz, dava açmadan, hukuki süreç işletilmeden açığa alıp ‘gel suçsuzluğunu kanıtla’ demek devlet ciddiyetiyle bağdaşmaz” dedi.

“Öğrenciler, öğretmensiz eğitime başladı”

Darbe mücadelesinde mağdur olan büyük bir kesimin oluştuğuna dikkat çeken Kiraz, FETÖ ile taban tabana zıt sendikaya üye olan, sendikanın genel faaliyetleri çerçevesinde aldığı bir saatlik iş bırakma eylemine katıldığı için binlerce öğretmen açığa alındığını hatırlatarak “Yeni bir eğitim öğretim yılına öğrenciler, birçok yerde öğretmensiz bir şekilde başladı” dedi.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından CHP olarak her türlü darbenin karşısında, demokrasinin yanında olduklarını ve hükümetin bu konuda vereceği mücadeleye destekleyeceklerini söylemelerine rağmen, iktidarın ‘Ben yaptım oldu’ mantığı ile kendi bildiğini okuduğunu vurgulayan

CHP İl Başkanı Kiraz, şunları söyledi:

“Şu anda tüm Türkiye’de olduğu gibi Malatya’da da büyük bir kaos yaşanıyor. Her gün il ve ilçe örgütlerimize onlarca başvuru yapılıyor. Mağduriyetler dile getiriliyor. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından bütün siyasi partiler olarak darbelere karşı olduğumuzu, demokrasinin yanında olduğumuzu ifade etmiştik.  Darbe püskürtüldükten sonra da her türlü darbe ve teröre karşı birlikte mücadele etmek istedik. Her türlü mücadeleyi akıl birliği içerisinde, ortak bir mutabakatla yapmak istedik.  AKP’nin birçok yanlış yönetimi sayesinde ülke darbe şartlarına geldi.   AKP darbe öncesinde olduğu gibi, darbe sonrasında da birçok şeyi  ‘ben yaptım oldu’ mantığı ile mantığı çözmeye çalışıyor.  Darben girişiminin ardından FETÖ terör örgütü ile hiçbir bağı olmayan insanları da mağdur ediliyor. Biz terörle, darbecilerle mücadeleden vazgeçilsin demiyoruz ama terörle bağlantılı birileri varsa ayıklansın ama bağı olmayanlar da mağdur edilmesin.  Yeni bir eğitim öğretim yılına öğrenciler, birçok yerde öğretmensiz bir şekilde başladı. FETÖ ile taban tabana zıt sendikaya üye olan, sendikanın genel faaliyetleri çerçevesinde aldığı bir saatlik iş bırakma eylemine katıldığı için binlerce öğretmen açığa alınmış durumda. O öğretmenlerden de bize çok başvuru oldu ve bu öğretmenlerin birçoğu CHP’li ailelerin çocukları. Böyle bir uygulamanın sorgusuz sualsiz, dava açmadan, hukuki süreç işletilmeden, açığa alıp gel suçsuzluğunu kanıtla demek devlet ciddiyetiyle bağdaşmaz.  Tüm bu mağduriyetlerin giderilmesi noktasında bir an önce, açığa alınan öğretmenlerin sorgulanması ve öğrencileriyle buluşturulması için hazlı adımlar atılması gerekiyor.  15 Temmuz’da ortaya koyduğumuz ruhla her türlü terörle mücadeleye destek vermeye bugün de hazırız ama mağduriyet yaratmadan, haksızlık hukuksuzluk yapmadan, suçsuzu cezalandırmadan yapılmalı. Bu çerçevede yapılacak bütün mücadelelere destek vermeye devam edeceğimizi belirtmek istiyoruz. Bu mağduriyetleri, genel merkezimizde oluşturulan komisyonlara bildiriyoruz. Kimsenin haksız yere, hukuksuz bir biçimde içeri atılmaması için çabalarımızı daha da yoğunlaştıracağız.”

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

chp2

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız