SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Yarınlar İçin Atılmış Adım'

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:32:19
'Yarınlar İçin Atılmış Adım'
A- A+ PAYLAŞ

 Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi bünyesinde hizmet veren eğitim merkezlerindeki eğitimcilere yönelik düzenlenen “Öğretmen Çalıştayı” devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertan Mumcu, sosyal belediyecilik kapsamında önemli hizmetler yaptıklarını kaydederek, “Eğitim çalışmalarında da başarı hep üst seviyelerde gerçekleşti” dedi.

Salköprü Semt Konağı’nda düzenlenen Öğretmen Çalıştayı’na katılan Genel Sekreter Yardımcısı Ertan Mumcu, “Kurumsal Kimlik” konulu bir sunum yaptı. Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin kurumsal yapısı ve çalışmalar hakkında bilgiler veren Mumcu, sosyal belediyecilik kapsamında yapılan hizmetleri de anlattı. Eğitimcilere hizmetlerinden dolayı teşekkür eden Mumcu, “Halen 7 eğitim merkezimizde bin 900 civarında ortaokul öğrencimiz hizmet alıyor. Tabi bu yarınlar için atılmış adımlar, çabalar. Bu çocuklarımız için ne yapabilirsek, hani deniz anaları hikayesinde olduğu gibi ne kadarının hayatına istikamet verebilirsek o kadar başarılı sayılırız. Nitekim bu çabaların somut sonucu yıl sonundaki başarı durumunda görünüyor. Bugüne kadar da bu başarı hep üst seviyelerde oldu” dedi.

KERNEK KÜLLİYESİ BU YIL HİZMETE ALINACAK

2009 yılında ilk göreve geldiklerinde Malatya Belediyesi’nin sosyal-kültürel faaliyetlerinin sadece bir mekana dayalı olduğunu anımsatan Mumcu, şöyle konuştu:

“O zaman yapılan faaliyetler, Belediye Konferans Salonunda yapılan konferans, panel, seminer gibi faaliyetlerden ibaretti ama Allah’a hamdolsun 2009 yılı sonu itibariyle düşüncelerimizi bir bir hayata geçirme nasip oldu. Geldiğimiz noktada da çok tatminkar değiliz ama bir önceki döneme göre Malatya’ya çok şey kattığımıza inanıyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Çakır’ın direktifleri doğrultusunda 5 semt konağı inşa ettik. MABESEM projesiyle semt konaklarının dahil olduğu 7 eğitim merkezinde sanat ve eğitim kursları açtık. 18 çok amaçlı sosyal tesisimiz, Kadın Kültür ve Spor Merkezimiz, Aile Danışma ve Destek Merkezimiz; hobi ve el sanatlarına, geleneksel sanatlara ilgi duyan vatandaşlarımıza yönelik olarak Sanat Galerisi hizmet veriyor. Yakında hizmete girecek sanat sokağı ile birlikte sosyal belediyecilik faaliyetlerini taçlandıracağız inşallah. Daha önemlisi Kernek İpek Caddesi’nin bitiminde inşa ettiğimiz kapalı semt pazarı ve üzerinde şimdiden Kernek Külliyesi diye zikrettiğimiz; içerisinde cami, kütüphanesi, kafeterya ve eğitim için sınıfların olduğu yeni bir mekanı bu yıl içinde hizmete alacağız.”

Soruları da cevaplayan Mumcu, tüm öğretmenlere başarılarının devamını diledi. Çalıştayda Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı İhsan Gençay ile Tesisler ve Spor Şube Müdürü Hamza Bozkurt da hazır bulundu. Çalıştaya, TEOG hazırlık kurslarının verildiği Büyükşehir Belediyesi’nin 7 eğitim merkezinde görevli 40 öğretmen katılıyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız