SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Yarınlara Geç Kalmadan'

A- A+ PAYLAŞ

Bursa Devlet Tiyatrosu, önümüzdeki Cuma ve Cumartesi günü Sabancı Kültür Merkezi'nde "Yarınlara Geç Kalmadan" adlı oyunu sergileyecek.

Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nden, oyunla ilgili olarak yapılan açıklama şöyle:

"Bursa Devlet Tiyatrosu, Sabancı Kültür Merkezi’nde Feyzullah Arslan ve Nermin Ertürkmen’in yazdığı Yarınlara Geç Kalmadan isimli oyunu sergileyecek.

Oyun, 5 Şubat Cuma günü 20.00 ve 6 Şubat Cumartesi günü 14.00 ila 20.00 saatlerinde sergilenecek.

Biletler, Devlet Tiyatroları Internet sitesi ile Sabancı Kültür Merkezi’nden temin edilebiliyor. Oyunun biletleri 5 TL’den satılıyor. İndirimli bilet ise 3 TL.

Oyunda Emeği Geçenler

Yazan: Feyzullah Arslan, Nermin Ertürkmen
Yöneten: Mehmet Gökçer
Dekor Tasarım: Suar Şeylan
Giysi Tasarım: Hale Eren
Işık Tasarım: Yakup Çartık
Asistanlar: Yasemin Şener, Ezgi Yentürk, Yunus Emre Kılınç

Sahne Amiri: Selahattin Çelebi
Kondüvit: Olcaytu Gönder
Işık Kumanda: Yasin Şimşek / Ferhat Tahsin Şimşek
Suflöz: Ayşegül Aktaş
Projeksiyon: Olcaytu Gönder

Rol Dağılımı

Feyha Çelenk, Taner Turan, Betül F. Gökçer, Serap Uluyol Karanfilci, Yasemin Şener, Meltem E. Yücesal, Cem Arabacıoğlu, Levent Aras, Recep Kekil, Cenk Turan, Adnan Tunalı ve Ali Baran Gökçer.

Müşteriler:
Neriman Özkan, Olcay Nalcı, Aşkın Kürşat, Arzu Kepenek, Nuri Yavuz, Turgay Vardar, Ayşegül Aktaş, Hüseyin Ale ve İsmail Ale

Konu

Onlar umudumuz, Onlar yarınlarımız, Onlar tünelin sonundaki ışık, Onlar ÇOCUKLARIMIZ…
Ve onlar “uyuşturucu” denen bir salgının sahte ve ölümcül cazibesiyle kuşatılmış durumda.
Maalesef okullara kadar inen uyuşturucu kullanımındaki artış, ülkemizdeki toplum olarak hem beden, hem de ruh sağlığına yönelik en büyük tehditlerden biridir.

Bireyin toplumuna, çevresine, ailesine, hatta giderek kendisine yabancılaştığı ve giderek yalnızlaştığı bir süreçten geçiyoruz. Ne yazık ki uyuşturucu kullanımına yönelik eğilim de işte tam bu çıkmazda özellikle gençleri hedef seçiyor. Yalnızlık, sevgisizlik, ilgisizlik, eğitimsizlik, stres v.b pek çok risk faktörü ile kuşatılan gençler uyuşturucu kullanmaya başlıyor ya da başlatılıyor. Kimi zaman bilinçli, kimi zaman ise farkında olmadan. Tıpkı oyunumuzdaki Murat gibi …

Aile olarak, arkadaş olarak, öğretmen olarak, sanatçı olarak, insan olarak hepimiz üzerimize düşen sorumluluğun bilincinde olmalıyız. Tünelin sonundaki ışığın sönmesine izin vermeden ve “YARINLARA GEÇ KALMADAN”!..."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız